NEVEROVATNO: Već SADA VREDI 10 000 000 evra!?

Benfika nema ništa protiv…

Budućnost Luke Jovića opet postaje jedna od centralnih tema portugalskih medija bliskih Benfiki, ali i onih okupljenih oko Ajntrahta iz Frankfurta.

Posle odlične sezone pod komandom Nika Kovača, supertalentovanog srpskog reprezentativca nije poremetio ni dolazak Adija Hitera. Mladi golgeter igra sve bolje i to ne prolazi neopaženo, a posle one majstorije protiv Lacija ponovo je svoje ime lansirao među nadolazeće zvezde evropskog fudbala. Zbog toga u Ajntrahtu uveliko razmišljaju o tome da Jović postane velika investicija koja bi u budućnosti mogla da donese veliki novac u perspektivi. U Benfiki, čiji je Jović član na papiru, nemaju ništa protiv da prodaju nadarenog ofanzivca, ali samo po određenoj ceni.

Sportski direktor Fredi Bobić je još letos opipavao puls Benfike, ali do dogovora na kraju nije došlo. Podsetimo, Ajntraht je letos imao opciju da delimično otkupi Jovićev ugovor po ceni od 6.000.000 evra, odnosno da iskešira 12.000.000 evra kako bi Luka bio 100 odsto član kluba iz Frankfurta i da se ta suma isplati u dve jednake rate. Sada su vodeći ljudi u Ajntrahtu spremni da odu korak dalje i Benfiki uplate celih 10.000.000 evra odjednom, ali i ostave klauzulu po kojoj bi portugalskom gigantu išlo još 30 odsto od naredne prodaje.

I sve to polazi direktno od trenera Adija Hitera, koji je prezadovoljan Jovićevim napretkom i zalaganjem. Dete Crvene zvezde je u dodašnjoj sezoni postiglo tri pogotka na osam utakmica, od čega već dva u Ligi Evrope. Tačnije, u samo 328 odigranih minuta.

Podsetimo, Ajntraht je Benfiki platio oko 300.000 evra jula prošle godine za dvogodišnju pozajmicu koja se završava narednog leta.
LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!