NIKAD OŠTRIJI: Igrač Partizana IMAO šta da KAŽE!

Napadač Partizana nezadovoljan ponašanjem dela navijača crno-belih

Fudbaleri Partizana osvojili su na stadionu u Humskoj samo bod protiv Napretka, a napadač crno-belih Nemanja Nikolić rekao je da na loše partije utiču i povici i uvrede koje dolaze sa tribina.
„Katatrofalan dan, iz ove pozicije na tabeli, svaka utakmica gde ne uzmemo tri boda je kao poraz. Kasnimo za večitim rivalom, sad smo se i dodatno udaljili. Rani gol je otvorio utakmicu posle sjajne akcije, ali ostaje žal što nismo postigli još koji. Ja sam imao jednu jako dobru situaciju, ali nisa pogodio levom. I onda kako biva u fudbalu, ako ne date primicete gol iz jedne jedine šanse koju je protivnik stvorio. To je tako. Moramo da podignemo glave, ustanemo i krenemo dalje. To je jedini put. A gol bih posvetio prijatelju koji danas slavi rođendan“, rekao je Nikolić novinarima posle meča.

Problem sa realizacijom i dalje je tu kod svih igrača?
„Radimo na treninzima. Pod velikim pritiskom smo. Naravno samo igranje u Partizanu nosi pritisak, još kad kasnite… Mislim da većina navijača dolazi da se naslađuje ovim lošim rezultatima. Nema potreba da dolaze ti koji ne veruju u Partizan, već samo oni koji nas podržavaju. Ove navijače koje je zovem vređalice, ne bi trebalo puštati na stadion“.

Jel čujete to na terenu?
„Naravno, pogotovo u ovoj situaciju gde malo ljudi dolazi na stadion. Ionako su složena vremena, a onda i oni počinju da nam stvaraju pritisak. Nije baš prijatna atmosfera za ovako veliki klub. I kada padamo i kada smo gore treba da veruju u nas. Ništa ne mogu da promene za tih 90 minuta“.

Da li vas je poremerio crveni karton Đerleka?
„Jako teško igrati bez jednog fudbalera pogotovo protiv jedne dobro organizovane i kvalitetne ekipe kao što je Napredak. Možda je taj karton s jedne strane presudio, ali morali smo ranije da postigne drugi gol i privedemo utakmicu kraju“.

Već u sredu gostujete Čukaričkom, a onda vam dolazi Vojvodina?
„Idemo iz utakmice u utakmicu. Nadam se da ćemo se opet vratiti na onaj pobednički kolosek koji smo imali do derbija.“

Šta se desilo od tada?
„Svi igraju fudbal, pogotovo protiv Partizana i Zvezde. I dan danas uvereni smo da smo u derbiju ostali bez tri boda zbog jedna sudijske greške, koje su, nažalost, sastavni deo sporta. Nemamo tu tehnologiju… Posle toga krenuo negativan niz, nadam se da će se zaustaviti. Daleko od toga da bilo ko iz Partizana veruje da je trka završena. Predstoji nam da se borimo, ne bi smeli nikad da se predamo. Onaj koji odustane, nema mesta u ovom sportu“.

A šta vam je rekao trener Mirković posle ovog duela?
„Svi smo svesni veličine ove utakmica, da smo ostali bez tri boda, u derbiju, u Nišu, protiv Luičana, jako teško preći preko te psihičke barijere. Moramo da se restartujemo. Moramo da podignemo glavu kad sledeći put izađemo na teren. To je veličina čoveka“.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!