PREOKRETOM DO POBEDE: Crveno beli se IZVUKLI!

Lale savladale Burgas sa 3:2.

Odbojkaši Vojvodine došli su do važnog trijumfa u Bugarskoj pošto su posle preokreta slavili protiv Burgasa sa 3:2 (20:25, 22:25, 25:20, 25:19, 15:11) u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Ušla je Vojvodina stegnuto i mlako u ovaj duel, što je domaćin maksimalno iskoristio i brzo stekao prednost. Velikim brojem grešaka dodatno su Novosađani pomogli ekipi Burgasa, a ni izmene u redovima crveno-belih nisu urodile plodom. Tek kada je Burgas poveo 1:0 u setovima, gosti su se malo probudili, smanjili broj grešaka, igrali konkretnije, što je donosilo konstantno vođstvo. Imali su puleni trenera Nikolića i 12:8, 17:14, te 21:18, ali su opet sopstvenim greškama dali priliku protivniku, ne samo da izjednači, nego i da okrene, a onda i da povede 2:0 u ovom meču.

U trećem setu od starta je Kovačevića zamenio Radević, što je donelo više sigurnosti i mirnoću u redove Vojvodine. Upravo on blokom je doneo svom timu vođstvo od 12:8. Pretio je domaćin u nekoliko navrata, ali su onda servisom Viecki i Fundora uveli Novosađane u završnicu sa zančajnom prednošću. Najpre blok, a onda i servis Mehića značili su definitivno osvajanje trećeg seta. Nastavila je Vojvodina u istom ritmu u četvrtom, smanjila je greške, igrala agresivnije, taktički mudrije, zasluženo se izborila za peti set, a onda u taj-breku završila meč u svoju korist.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!