PROTIV LOŠE TRADICIJE: Motivisani Partizan čeka Zenit!

– Игра је физички доста захтевнија, али само је потребно да наставим да шутирам и не бринем због промашаја – каже млади Аустралијанац

 

Није то чињеница која је ишла уз „Пионир“. Али, традиција се последњих година променила. И просто – тако је. Партизан НИС прошле сезоне у Еврокупу није победио нити једну једину утакмицу на свом терену. Тачније, у целој сезони, славио је само једном – на гостовању у Билбау.

И – како год да се узме – пет пораза на свом терену или осам у низу у Еврокупу – нема никакве дилеме да ће тај црни низ појачати мотив код црно-белих момака пред данашњу премијеру на евросцени пред њиховим навијачима, у којој ће терен поделити са руским Зенитом.

– Предстојећи меч против Зенита биће велики изазов за нас – сматра дугајлија из Аустралије и додаје. – На нама је да будемо бољи у свакој следећој утакмици. Ако тако буде, нећемо морати да бринемо. Ево, чак и из прошлог меча у Еврокупу смо могли доста тога да научимо.

Лендејл је већ дебитовао пред препуним трибинама „Пионира“ и очигледно је био опчињен атмосфером у дворани на мечу против Олимпије.

– Ово је дефинитивно најбоља атмосфера у којој сам играо до сада. На колеџу је било „лудо“, имали смо неке невероватне утакмице, али ово је било нешто потпуно другачије и дефинитивно је оправдало очекивања.

Нада се да ће слично бити и вечерас.

– Заиста бих волео да тако буде и против Зенита, јер нас је у мечу против Олимпије, енергија навијача носила све време.

 

Марко Симоновић, капитен репрезентације Србије, светски и олимпијски вицешампион, вечерас ће истрчати на добро познат терен. Место које му је четири године било дом. На коме је, у неком другом дресу, већ одиграо толико, много тежих и, од овог вечерашњег, важнијих мечева против Партизана.

И као такав, врло добро зна шта је то што његов нови тим, чека у београдском храму кошарке. Каже и да је учинио све што је до њега, да саиграчима у Зениту објасни како ту стоје ствари.

За почетак…

– Очекује нас тешка утакмица, против стварно квалитетног противника. Чињеница је да се Партизан дигао степеницу или чак две у односу на прошлу сезону. То је одлична екипа, млада. Ти момци су пуни енергије и жељни доказивања. Имају и одличан стручни штаб. Стварно су одрадили добар посао током лета – низао је Симоновић комплименте на рачун Партизана.

Закључак је…

– Биће веома тешко!

И то не само због квалитета, енергија и жеље Партизанових играча. Разлог за такву причу, Симоновић је потражио у редовима његовог тима.

– Имамо много проблема са повредама, неуиграности… Али, даћемо све од себе.

 

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!