ŠOK: Radonjić i Partizan MOŽE!

Ujedno je uputio i poruku podrške novom fudbaleru Marseja da prebrodi aktuelnu krizu.

Generacija 1996. bila je jedna od onih na koje su u Humskoj svojevremeno bili veoma ponosni, ali razvoj događaja kasnije nije bio onakav kakav se očekivao.

U toj generaciji, zajedno u omladinskom pogonu Partizana, igrali su i Andrija Živković, Danilo Pantić i Nemanja Radonjić.

Nesumnjiv je bio njihov potencijal, u Partizanu su jedva čekali da pogotovo ova trojica stasaju za ulazak u prvi tim, ali taj triling se vrlo brzo razišao, svako na svoju stranu.

Doduše, Andrija Živković je i ostavio određen trag u prvom timu Partizana, u sezoni 2015/16, kada su crno-beli ostvarili zapažene rezultate u Ligi Evrope, ali posle su u prvi plan izbili veliki problemi oko njegovog ugovora sa crno-belima i ovaj momak se nekoliko meseci kasnije preselio u Benfiku.

Ali, za razliku od njega, Danilo Pantić je prerano otišao u inostranstvo, zovu Čelsija nije mogao da odoli 2015. godine, dok je Nemanja Radonjić otišao putem “kojim se ređe ide“ – od Partizana, preko Rome i Čukaričkog do najvećeg rivala crno-belih – Crvene zvezde, a sada i francuskog Marseja.

Pantićev izlet u inostranstvo se pokazao kao ishitren potez, pa se odlični vezista prošle godine vratio u Humsku kao pozajmljen igrač Čelsija i sada je jedan od najboljih igrača ekipe Zorana Mirkovića.

On je, između ostalog, i na ovu temu govorio u intervjuu “Večernjim novostima“, ne krijući žal što pomenuti trio Živković-Pantić-Radonjić nije zajedno zaigrao u prvom timu Partizana.

“Često razmišljam o tome kako je velika šteta što Partizan nije uspeo da nas zadrži tada, jer bi zajedno na terenu nesumnjivo mnogo značili ekipi, samim tim i klubu“, ističe Pantić.

Govoreći o Radonjiću, koji je “eksplodirao“ po dolasku u Zvezdu, potom zaigrao i na Mundijalu u Rusiji, a ovog leta potpisao ugovor sa Marsejom, Pantić je svom nekadašnjem saigraču uputio sjajnu poruku podrške.

“Vidim da se Radonjić sada susreće sa kritikama u Marselju, ali bih podsetio da je i Modrić u Realu na početku pominjan kao promašaj, a sada se diči priznanjem za najboljeg fudbalera sveta“, zaključio je Pantić.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!