SRBIN POKIDAO: MAGIČNO veče za Srpskog igrača u NBA!

Bogdan i dalje ne igra zbog povrede…

Srpski reprezentativac Boban Marjanović pružio je još jednu odličnu partiju u NBA predsezoni. I ponovo kažemo – ako se po jutru dan poznaje… Doduše, rival Los Anđeles Klipersa bio je Makabi iz Haife koji je lagao stradao sa 124:76, ali učinak našeg gorostasa svakako nije za zanemaravivanje, pogotovo ako u obzir uzmemo minutažu. Za samo 17 minuta provedenih na parketu nekadašnji košarkaš Crvene zvezde upisao je novi dabl dabl – 18 poena i 12 skokova, plus blokada i ukradena lopta. Na sve to šut iz igre gotovo perfektan – 9-11.

Dobre role u domaćem sastavu imali su još Danilo Galinari sa 12 koševa, odnosno Motli i Valas sa po 11. Miloš Teodosić pokazao je još jednom da je daleko od potrebne fizičke spreme. Za 13 minuta samo jedan ubačen poen iz igre (1-4, za tri 0-2), šest skokova i tri podeljen asistencije.

U poraženom timu najbolji je bio Roman Sorokin sa 12 poena.

Zanimljiv će možda biti podatak da su Amerikanci izračunali koliko bi Bobi ubacivao poena po utakmici ako bi igrao u proseku 36 minuta, pri šutu od 80 odsto, koliko je imao noćas. Zanimljiva igrica. Pazite sad: 41,4 poena i 22, 8 skokova?!

Ali to je samo teorija, razume se…

Noćas su odigrana još dva pripremna susreta. Težak neuspeh pretrpeo je srpski Sakramento i to u sudaru sa Jutom – 93:132. Bogdan Bogdanović je zbog pobvrede proskočio i ovaj meč, dok je Nemanja Bjelica na terenu proveo 13 minuta i za to vreme šutnuo tri trojke, ali sve tri promašio. Uspeo je samo da uhvati dve i jednu loptu izgubi. Marvin Begli sa 17 koševa bio je najbolji kod Kingsa. Pratio ga je Vil Koli Stajn sa 16. Na drugoj strani Francuz Rudi Gober izbrojao je 18 poena i sedam skokova, što mu je bilo dovoljno za epitet igrača utakmice.

Džezerima je ovo peti trijumf u predsezoni.

Ubedljivi su bili i Reptorsi, savladavši Pelikanse rezultatom 134:119. Kod gostiju Malači Ričardson i Paskal Siakam po 21 poen, na drugoj strani dominirala je zvezda večeri – Entoni Dejvis. Popularni Obrva ubacio je 36 poena i uhvatio 15 lopti. Rendl je na taj učinak dodao svojih 20 koševa i 11 sokova, dok je Nikola Mirotić meč završio s učinkom 15p, 5sk, 3as.

Uzalud, Nju Orleans još nema pobedu tokom pripremnog perioda – peta utakmica i peti poraz.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!