UMELA JE IGOKEA DA IZNENADI: Hoće li Zvezda ZABELEŽITI novi TRIJUMF?

Gledajući od decembra 2014. godine na ovamo Igokea je u Beogradu znala da stvori problem Crvenoj zvezdi. Jednom je pobedila (u novembru 2015), a Zvezda je slavila dva puta – sa pet (85:80) i sa dva razlike (68:66). Večeras je na programu novi okršaj, u koji Zvezda ulazi kao izraziti favorit (21h).

Crveno-beli su do sada u sezoni vezali devet pobeda u svim takmičenjima (i još pet u pripremnim duelima). Prosto su nepobedivi pod vođstvom Milana Tomića. Iako imaju teži raspored od Igokee, crveno-beli imaju širi roster i kvalitetnije igrače.

Na sve to, Igokea u Beograd stiže sa kadrovskim problemima.
Crvena zvezda je pokazala da je najjači tim u regionalnoj ABA ligi, verovatno i u Evrokupu, ima publiku koja će sigurno doći u velikom broju da nagradi igrače za sve što su uradili u prethodnom periodu. Mi imamo kadrovskih problema, idemo bez Kela i Gevina koji više nisu sa nama, Vuk Radivojević je rovit, povredio je ruku protiv Budućnosti i pokušaćemo da ga sačuvamo za neke naredne utakmice. Mi ćemo pokušati da odigramo dobar meč i da svim igračima damo šansu da daju svoj doprinos. Zvezda igra na dva fronta, ali sigurno da to neće predstavljati problem s obzirom da imaoju mnogo kvalitetnih igrača i izuzetno širok roster“, rekao je Nenad Trajković, trener Igokee.

Vidi se i u rečima trenera, pa i igrača Igokee jasan respekt prema Crvenoj zvezdi. Tomićev sastav je na početku sezone odlično “kliknuo”, stranci su se odlično uklopili i sve deluje baš onako kako navijači žele.

Sam Tomić ističe da je Igokea imala dobre partije do sada, uključujući i pobedu nad Cibonom u Zagrebu.
Očekuje nas meč sa ozbiljnom ekipom, koja tačno zna šta radi na terenu. Oformili su sastav sa dosta igrača koji imaju iskustvo igranja i u Evropi i na abaligaškim terenima. Takođe, pobedili su Cibonu u Zagrebu, dakle znamo da moramo da budemo spremni da odigramo čvrsto i sa puno koncentracije, jer želimo da zabeležimo novu pobedu„, kaže Tomić.

 

Do sada su se kao vodeći igrači Zvezde iskristalisali Džo Regland, Mohamed Faje, Bili Beron i StratosPerperoglu.

Jedan od njih, Beron, najavljuje da Zvezda sebi ne sme da dopusti pad koncentracije.
Svaka utakmica za nas je važna, posebno i kada je igramo na domaćem terenu. Ekipa Igokee ima i nekoliko dobrih Američkih igrača, stručni štab i treneri će nas dobro pripremiti i upoznati sa svim kvalitetima ekipe Igokee. Ono što je do nas je da moramo da krenemo snažno, da odigramo dobru odbranu i da ne dozvolimo nikakav pad koncentracije u ovoj utakmici„.

Naravno, Igokea će probati da napravi iznenađenje…
Dosadašnjim prtijama Crvena zvezda je pokazala da je najkvalitetniji tim u ligi. Uloga favorita je na njihovoj strani ali to ne znači da mi idemo u Beograd da se predamo. I mi imamo kvalitet tako da verujem da ćemo odigrati dobru utakmicu i da ćemo pružiti jak otpor Crvenoj zvezdi. Trudićemo se da prenesemo na teren sve ono što smo radili u prethodnom periodu, da pokušamo iskoristiti sve greške koje Zvezda eventualno napravi, i da pokušamo napraviti iznenađenje“, rekao je Dalibor Ilić.

Zvezda je u dosadašnjih sedam utakmica protiv Igokee u Beogradu dobila četiri, a izgubila tri. Retko koji klub na Jadranu ima ovakav skor kao Igokea.

Sudije na ovom duelu biće Marko Juras, Milan Nedović i Radoš Arsenijević.

 

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!