MORA DA DOBIJE: Partizan ide na SVE ili NIŠTA!?

Nekad je ulog na susretima crno-belih i Vojvodine bio titula, a večeras (19.00, TV Arenasport 1) borba za popravljanje utiska

Ne ide im. Jedni daleko ispod onoga što su očekivali, drugi daleko manje od najavljivanog. Sudariće se od 19 časova da provere ko je trenutno manje loš, jer o velikom kvalitetu i(li) Partizana i Vojvodine ne može da se govori u osvit utakmice koja zatvara prvi krug prvenstva u Superligi.

Oba kluba imaju bar jedan zajednički imenilac. Promenili su trenera od početka sezone, međutim, niti su se crno-beli značajno popravili pod palicom Zorana Mirkovića, niti su Novosađani konkurentni za vrh tabele, iako je na klupu seo Dragomir Okuka. Otuda će biti interesantno videti ko će se iskupiti u navijačkim očima za izneverena očekivanja u dosadašnjem toku sezone.

Ovim mečom Parni valjak završava niz susreta sa ekipama koje su prethodno prvenstvo završile u gornjem delu tabele. U tom nizu, od šest rivala dobio je samo jednog, Voždovca (4:0), dok je remizirao sa Crvenom zvezdom (1:1), Radničkim (2:2), Spartakom (0:0) i Napretkom (1:1) i Čukaričkim (1:1), pa Zoran Mirković traži od izabranika da budu efikasnji.
„U minula dva meča smo stvorili dosta šansi, jedino nije dobro što smo ih mašili. Ispostavilo se da po jedan gol nije bio dovoljan za pobede. Sigurno ima i do psihe, mora koncentracija da se drži 90 minuta. Čeka nas težak zadatak protiv Vojvodine, koja ima izuzetnu brzinu po bokovima, zahvaljujući Ezeu i Đuričinu, u špicu je Fofana, defanzivni bokovi su kvalitetni, centarhalfovi visoki, dobri na prekidima“, hvali Bata i rivala.

Stručni štab Partizana će sastaviti tim bez rovitog Aleksandra Šćekića (biće u konkurenciji za naredno kolo), a biće zanimljivo videti hoće li posle vrlo dobrog izdanja na Banovom brdu šansu dobiti Gabrijel Enake. Ako hoće, da li kao desni bek ili krilo? Ono što može da raduje Grobara je činjenica da je u sredu prvi put posle povrede ligamenata kolena na klupi sedeo Zoran Tošić, a ako okolnosti i(li) rezultat dozvole očekuje se da Bambi zakorači na teren tačno 105 dana posle gostovanja u Surdulici kad mu je stradao meniskus. Eventualni povratak nekadašnjeg reprezentativca svakako bi unapredio igru u manevru i, možda, pomogao Partizanu da krene u seriju pobeda, jer su Novosađani prvi od tri rivala koja uzastopno dolaze u Humsku. Naredne sedmice stiže Radnik, a posle reprezentatine pauze vranjski Dinamo, pa se navijači nadaju da bi u seriji utakmica na domaćem terenu njihovi miljenici mogli do maksimalnih devet bodova.

Baš u takvom nizu, od tri pobede, doduše, jedne u Kupu Srbije, nalazi se Vojvodina. Izabranici Dragomira Okuke jesu podigli formu, na pomenutim susretima nisu primili gol (Sinđelić 4:0, Dinamo 2:0, Radnik 1:0), ali imaju problem kad napuste „Karađorđe“, jer su na šest mečeva ove sezone dali samo tri gola.

Ne tako davno su Lale na Topčidersko brdu dolazile da se bore za titulu, međutim, sad su, baš kao i Partizan, daleko od takvih mogućnosti, pa bi se verovatno zadovoljili i remijem. Kao u lanjskoj poseti Humskoj (1:1).
„Partizan je uvek jak. Izdanje u derbiju s Crvenom zvezdom to više nego ubedljivo potvrđuje. Ekipa sa tako snažnim individualnim kvalitetom, bez obzira na rezultate koji nisu uvek u skladu s tim, zaslužuje visoko poštovanje. Ne prihvatam da razmišljamo o krizi crno-belih. Pored kvaliteta domaćinovih igrača, koji za mene nije upitan, računam i na fajterski, beskompromisan pristup. Zoran Mirković je po tome bio poznat kao igrač i siguran sam da će to tražiti od onih koje uvrsti u tim. Moramo da budemo spremni da uzvratimo istom merom“, ističe Dragomir Okuka koji ne može da računa na Aleksandra Mirkova (operisan), a pod znakom pitanja su Nikola Srećković i Diamantis Huhumis.

Projektovani sastavi

SUPERLIGA SRBIJE, 15. KOLO

PARTIZAN – VOJVODINA, 19.00, TV Arenasport 1

Beograd
Stadion u Humsoj
Sudija: Danilo Grujić

PARTIZAN: Stojković – N. R. Miletić, Marković, Valijente, Urošević – Zdjelar, Pantić – Enake (Tošić), Janković, Zakarić – Rikardo. Trener: Zoran Mirković.

VOJDOVINA: Rockov – Stojković, Graovac, Saničani, Antić – Đurić, Zlomislić – Gojkov, Milojević, Eze – Fofana. Trener: Dragomir Okuka.

SUPERLIGA SRBIJE – 15. KOLO

Subota

Proleter – Crvena zvezda 0:2 (0:1)
/Andrejević 9 ag, Ben 56/

Bačka – Radnički (N) 0:2 (0:2)
/Haskić 36, Stanisavljević 38/

Mladost Lučani – Čukarički 3:4 (1:2)
/Jovanović 40, Tumbasević 54, Odita 62 – Mudrinski 9 i 75, Ovusu 21, Stojanović 81/

Radnik Surdulica – Dinamo Vranje 2:0 (2:0)
/Zlatanović 6 i 45 pen/

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!