NASTAVILA PO STAROM: Zvezda „PRELETELA“ Olimpiju!

Ubedljiv poraz u Evrokupu od Ulma nije poremetio Zvezdin ritam u ABA ligi. Tim Milana Tomića večeras je deklasirao Olimpiju u Ljubljani.

Sedam utakmica – sedam pobeda Crvene zvezde od početka sezone u ABA ligi.

Crveno-beli su večeras gostovali u Ljubljani, gde su ubedljivo savladali domaću Olimpiju rezultatom 83:60 i tako se ponovo izdvojili na čelu tabele, kao jedina neporažena ekipa u sedam odigranih kola.

Veći deo prvog poluvremena nije nagoveštavao da će se Zvezda “prošetati“ do novog trijumfa. Olimpija je bila rezultatski ravnopravna sve do ulaska u samu završnicu druge četvrtine, kada su gosti uspeli da se rezultratski odlepe i trojkom Dobrića otišli na “plus sedam“ – 43:36, što je bio rezultat prvog poluvremena.

Očekivao se odgovor Olimpije na početku treće deonice, ali umesto toga, Zvezda je polako uvećavala svoju prednost koja je postala dvocifrena, a da domaći više nemaju šta da traže u ovom meču, videlo se na kraju trećeg kvartala, kada je Zvezda stigla do vođstva od 65:49.

U poslednjih deset minuta, Zvezdi je ostalo da rutinski završi posao, a crveno-beli su uz to uspeli i da potpuno dotuku domaćina (bilo je i “plus 29“, 83:54) koji je jedva čekao kraj meča. Trener Crvene zvezde Milan Tomić iskoristio je priliku da ukaže priliku svim raspoloživim igračima.

Bili Beron je sa 15 poena bio najefikasniji u Crvenoj zvezdi, a od toga je najveći broj poena upisao tokom prvog poluvremena. Faje je postigao 12 (6 skokova), Dobrić i Cirbes po 10 poena.

Jedini raspoložen u ekipi Olimpije večeras je bio Rejnolds sa 17 poena.

Olimpiji je ovo četvrti uzastopni poraz u ABA ligi, ukupno peti od početka sezone, pa sada imaju razočaravajući učinak, 2-5.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!