NEVEROVATNO: Partizanu POMOGLE sudije!?

Prilikom izvođenja kaznenog udarca došlo je do povrede pravila fudbalske igre. Ovo je situacija na koju Novosađani imaju najviše primedbi.

Nekoliko spornih situacija sa derbi susreta 15. kola Super lige Srbije analizirano je u emisiji „Pregled kola“ na televiziji Arena sport, ali je još nekoliko ostalo bez objašnjenja.

Pomenuli smo juče, nije rečeno da li je Nemanja Milojević zaslužio drugi žuti karton zbog obaranja Marka Jankovića u kaznenom prostoru, ali ni da li je situacija kod izvođenja penala bila „čista“.

Kada se pogleda „zamrznuti“ kadar pre momenta Rikardovog udarca ka golu, jasno se vidi da je Marko Janković ranije ušao u kazneni prostor i time povredio pravila igre.

U pravilima fudbalske igre jasno stoji da se u takvim situacijama, ukoliko lopta ne uđe u vrata, sudija zaustavlja igru i utakmicu nastavlja indirektnim slobodnim udarcem u korist ekipe protiv koje je suđen penal.

Pošto je golman Vojvodine Emil Rockov zaustavio udarac Rikarda Gomeša, sudija Danilo Grujić trebalo je da dosudi indirektan slobodan udarac u korist gostujućeg tima. Da je Rikardo Gomeš postigao gol iz penala, sudija je bio dužan da ponovi penal zbog ranijeg ulaska njegovog saigrača u kazneni prostor.

Opisanu situaciju možete videti na 2:12 priloženog snimka ili na fotografiji koja je načinjena zaustavljanjem snimka u momentu koji je prethodio udarcu Rikarda Gomeša.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!