ODLIČNA PRILIKA: Partizan i Zvezda ZAJEDNO u Evroligi!

Odluka oko Asvela i Bajerna da dobiju A licencu je očekivana, finansijske mogućnosti im premašuju 20 miliona evra, kaže predsednik Zvezde

Predsednik košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović izjavio je da je zadovoljan rezultatima ove sezone, posle perfektnog skora u ABA ligi (9-0) i polovičnog u Evrokupu (4-4), kao i da ne postoji bilo kakav razlog za nervozu ili euforiju.

– Zadovoljan sam šta smo uradili do sada. Zadovoljan sam i ABA ligom i Evrokupom. Bez velikih nervoza, bez neke euforije“, rekao je Čović novinarima na Malom Kalemegdanu.

Čović je dodao da neće biti promena u igračkom kadru i da igrače ne deli na domaće i strane.

– Ne igraju dobro samo stranci, već i domaći košarkaši. Neko ih je nazvao statističkom greškom, što nije tačno. Zvezda je klub sa 15 igrača, nebitno je ko je stranac, ciljevi su važni. Pogledajte koliko Turaka ima u Fenerbahčeu, Nemaca u Bajernu, Španaca u Realu? To je profesionalni sport i globalizacija“.

On nije isključio mogućnost da se Evroliga proširi i na 20 timova, pa i da ABA liga dobije dodatno mesto, nakon što su specijalne pozivnice dobili Asvel i Bajern.

– Odluka oko Asvela i Bajerna je očekivana, finansijske mogućnosti im premašuju 20 miliona evra. Ozbiljni su klubovi… Ipak, naš region je zapostavljen, potreban je veći stepen odgovornosti, a manji primitivizma. Naši klubovi moraju da dostignu 60, 70 odsto budžeta klubova koji imaju do 15 miliona budžet – kazao je Čović,.

On je na pitanje da li bi u dogledno vreme Srbija region mogao da ima dva kluba u Evroligi rekao:

– Može već i ove sezone, ali neću sad da vam analiziram kako – kratko je rekao Čović, verovatno aludirajući da Zvezda dođe do finala Evrokupa ili ga osvoji.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!