PRESLIŠALI IH: Francuzi „PONIŽENI“ od Holandije!

Vajnaldum i Depaj strelci golova za sastav Ronalda Kumana koji je preporodio nacionalni tim

Fudbalska reprezentacija Holandije zabeležila je još jednu veliku pobedu u Ligi Nacija – posle Nemačke (3:0), „lale“ su nadigrale i aktuelne svetske prvake Francuze rezultatom 2:0!

U Roterdamu, u okviru Lige 1 – grupe A, strelci za domaći tim bili su Žoržinjo Vajnaldum u44. minutu i Memfis Depaj u smiraj utakmice, iz penala.

Oduševljeni navijači Holandije svedočili su velikoj utakmici nacionalnog tima i definitivnom nagoveštaju povratka u sam vrh evropskog fudbala, posle dugog perioda „lutanja“ bez značajnijeg rezultata.

Nisu gostima pomogle ni najveće zvezde tima, Embape, Grizman, Holanđani su bili nadahnuti, bolji i spremno sačekali najbolju šansu da zadaju prvi udarac „trikolorima“ – stigao je u finišu poluvremena preko Vajnalduma koji je sa nekoliko metara matirao Lorisa.

Imali su igrači domaćeg tima i u nastavku punu kontrolu meča, Francuzi nisu mogli da se snađu protiv odlično organizovane igre protivnika koji je sa protokom vremena delovao sve sigurnije u kontroli lopte i prostora.

Pred sam kraj meča, kao šlag na tortnu, stigla je i kruna odlične partije u vidu gola Depaja, posle neopreznog starta defanzivca Francuza na ivici kaznenog prostora.

Pogodak igrača Liona bio je sjajan način da se stavi tačka na važnu pobedu „lala“, koje u ponedeljak u Gelzenkirhenu čeka novi duel sa Nemačkom, i prilika da osvajanjem boda obezbede plasman u plej-of Divizije A Lige Nacija.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!