REALNA ŠANSA: Šta nas OČEKUJE!?

Zvezda je večeras pokazala da više ništa nije nemoguće. Šta nas očekuje u naredna dva kola?

Večerašnjom, istorijskom pobedom nad Liverpulom (2:0), Crvena zvezda je ujedno učinila realnim šanse da drugu sezonu uzastopno zaigra u “evropskom proleću“.

Prošle sezone je to bilo u Ligi Evrope, ovoga puta bi to moglo da se desi i u Ligi šampiona!

Do juče je tim Vladana Milojevića bio otpisivan kao totalni autsajder u grupi sa PSŽ-om, Liverpulom i Napolijem, ali sada se ta slika potpuno promenila i kao što vidite u prilogu, Crvena zvezda je sada na samo dva boda od prvog mesta u grupi!

Sve opcije su sada otvorene, niko nije siguran i biće veoma zanimljivo u preostala dva kola, iznad svih očekivanja.

Za početak, da pogledamo raspored.

5. kolo, 28. novembar
PSŽ – Liverpul
Napoli – Crvena zvezda

6. kolo, 11. decembar
Crvena zvezda – PSŽ
Liverpul – Napoli

Dakle, crveno-beli u sledećem kolu putuju u Napulj, u goste jedinoj neporaženoj ekupi u grupi, ali ekipi protiv koje je Zvezda u prvom kolu izborila remi bez golova i pokazala da ima čemu da se nada i na njihovom terenu.

Milojevićev tim sada i sam, s punim pravom veruje da može da uradi nešto još više u Ligi šampiona, a eventualna pobeda nad Napolijem bi Zvezdi najverovatnije omogućila bar treće mesto u grupi, pod pretpostavkom da Napolitanci izgube i u poslednjem kolu od Liverpula na “Enfildu“, ili da Zvezda remizira sa PSŽ-om u poslednjem kolu na Marakani, a da ne bude pobednika ni u Liverpulu.

Ukoliko Zvezda izgubi u Napulju, teško bi se domogla trećeg mesta, ali ništa i dalje ne bi bilo izgubljeno. U tom slučaju bi joj odgovarao remi PSŽ-a i Liverpula, ili pobeda “Redsa“, pa bi u poslednjem kolu protiv PSŽ-a igrala za plasman u evropsko proleće.

Bukvalno sve opcije su otvorene, sve je moguće i sve će biti rešeno tek u poslednjem kolu, bez obzira na ishod mečeva petog kola.

Dodajmo i još jednu bitnu informaciju, da u slučaju istog broja bodova odlučuje bolji međusobni skor, što Zvezdi ne bi išlo u prilog ako bi se našla u “krugu“ sa Liverpulom ili PSŽ-om, ali zato je meč protiv Napolija prilika da se pozicija Milojevićevog tima u grupi učini mnogo povoljnijom.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!