ŠOK: Jokić NEĆE da IGRA za SRBIJU!?

„Voleo bih da bude u timu, ali nisam siguran da ima volju“, kaže predsednik KSS

Poslednji put u dresu reprezentacije 21. avgusta 2016. Mesto – Rio de Žaneiro. Utakmica Sjedinjene Američke Države – Srbija. Na kraju, srebrna medalja i oko vrata Nikole Jokića.

Otad centar Denvera nijednom nije bio u opremi državnog tima, iako je redovno bio na spisku i u planovima selektora Aleksandra Đorđevića. Propustio je Prvenstvo Evrope 2017, kao i aktuelne kvalifikacije za Mundobasket 2019. u Kini. Veliko je pitanje da li će biti na planetarnoj smotri ako Orlovi izbore učešće na završni turnir…
„Mislim da dečko nema želju da igra za reprezentaciju“, istakao je Predrag Danilović, predsednik Košarkaškog saveza Srbije prilikom gostovanja u Podgorici i druženja sa tamošnjim studentima. „Da ne lažemo jedni druge, ali to bi trebalo on da kaže. Kao predsednik KSS, bio bih najsrećniji da dođe i igra za reprezentaciju, ali s obzirom na neka poslednja neigranja i razloge zbog kojih navodno ne može…“

Nekadašnji as je podsetio zbog čega snažni centar nije igrao na prethodnom takmičenju i zašto se nijednom nije odazvao za učešće na kvalifkacionim utakmicama za Prvenstvo sveta, iako neki drugi NBA igrači jesu.
„Prve godine je trebalo da potpiše veliki ugovor i to razumem i podržavam ga. Zašto bi rizikovao egzistencijalno pitanje? To mi je razumljivo. Neki drugi razlozi mi nisu razmljivi. Voleo bih i želeo da Nikola bude u timu, ali nisam siguran da on ima volju. Nadam se da grešim“, dopunio je Danilović.

Osim predsednika FSS, studentima se obratio još jedan legendarni naš košarkaš, Žarko Paspalj, inače ambasador ABA lige.
„Imamo dva velika takmičenja, Svetsko prvenstvo 2019. i Olimpijske igre 2020. godine i neophodno je da Srbiju predstavlja najbolji tim. Mislim da će sve to sa Jokićem da se prevaziđe i da bude u najboljem redu. Srbija zaslužuje medalju, ima izvrstan tim i bilo bi šteta da do toga ne dođe“, zaključio je Žarko Paspalj.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!