SPREMNI SU: Ovo je tim za Crnu Goru!

Danas počinje rasplet u Grupi 4 Lige C, u okviru Lige nacija, Srbija je na “dvokorak“ od plasmana u plej-of, a ujedno i u Ligu B. Kakva iznenađenja spremaju selektori Srbije i Crne Gore na “Marakani“?

Dva kola ostala su do kraja grupne faze, a posle današnjeg meča na stadionu “Rajko Mitić“ između selekcija Srbije i Crne Gore, mnoge stvari trebalo bi da postanu jasnije.

Utakmica počinje u 15 časova, Srbija u ovaj duel ulazi kao prvoplasirana u Grupi 4 Luge C, a njen današnji rival, selekcija Crne Gore, ima samo bod manje na drugom mestu.

Jasno je, “Orlovi“ bi pobedom otpisali Crnogorce iz dalje trke za osvajanje prvog mesta, a onda bi im ostalo da tri dana kasnije protiv poslednjeplasirane Litvanije potvrde plasman u plej-of i Ligu B.

U najavi današnje utakmice, selektor Mladen Krstajić je nagovestio i neko iznenađenje u startnoj postavi, pa i odstupanje od dosadašnje formacije, a najrealnije deluje da bi ta promena mogla da se odnosi na napadački deo tima. Mnogi očekuju da će se Aleksandru Mitroviću u špicu pridružiti Luka Jović koji ove jeseni u Ajntrahtu igra u fenomenalnoj formi.

Ipak, od juče tu postoji i određeni znak pitanja, pošto se Jović požalio na blage bolove u leđima, pa do poslednjeg trenutka neće biti izvesno da li će on zaista biti među startnih 11.

Ukoliko ne bude mogao da zaigra, moguće je da se Krstajić odluči za tandem Mitrović-Prijović, ili da se vrati formaciji sa jednim špicem.

Znate već da selektor Krstajić danas ne može da računa na povređene Kostića, Fejsu, Milinković-Savića, kao i golmana Dmitrovića, ali i pored toga je veliki favorit u odnosu na Crnu Goru.

Prvi razlog za to je što je i u prethopdnom duelu u Podgorici, gde je slavila sa 2:0, Srbija pokazala da ima bolji tim, a drugi je to što i selektor “Sokolova“ Ljubiša Tumbaković ima ogromnih problema sa povredama najboljih igrača. Danas mu na raspolaganju neće biti ni Jovetić, ni Savić, ni Vukčević, ni Filip Stojković, najverovatnije ni Aleksandar Šćekić.

Ipak, Crnogorci će imati odličan kvintet u veznom redu (Janković, Ivanić, Kosović, Jovović, Mugoša), uz najisturenijeg Bećiraja, pa njihov oslabljeni tim nikako ne treba potceniti.

Imajući sve ovo u vidu, u nastavku pogledajte kako bi mogle da izgledaju startne postave danas na “Marakani“.

Srbija: Rajković – Rukavina, Milenković, Veljković, Kolarov – Maksimović, Matić, Tadić, Ljajić – Jović (Prijović), Mitrović.

Crna Gora: Petković – Marušić, Simić, Kopitović, Vešović – Kosović, Ivanić – Janković, Mugoša, Jovović – Bećiraj.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!