STIŽE KOD KLOPA: Liverpul UZIMA ovog Srbina!

I pored neslavnog učinka naših fudbalera, ovo bi mogla biti dobitna kombinacija.

Srpski internacionalci se nisu najbolje snalazili u dresu Liverpula kroz istoriju, ali se zato nijednom nisu okušali u redovima njegovog gradskog rivala Evertona.

Kroz istoriju kluba sa „Gudisona“ nije prošao nijedan srpski fudbaler, ali bi to uskoro moglo da se promeni.

Naime, trener „Karamela“ Marko Silva je veoma zainteresovan da već u januaru u redove svoje ekipe preseli fudbalera Benfike Andriju Živkovića, prenosi „Liverpul Eho“.

Živković je 2016. godine napustio Partizan i pojačao portugalsku Benfiku, u početku mu je trebalo vremena da se privikne na novu sredinu, ali je ubrzo dobio šansu.

U prvoj sezoni je na 23 nastupa postigao jedan gol, minule je bio poprilično standardan, na 30 nastupa zabeležio je tri pogotka, dok je ove sezone u drugom planu, upisao je šest nastupa, svaki od njih sa klupe.

Poznato je da je veliki broj klubova slao svoje emisare na utakmice Benfike zbog Živkovića, neretko se spominjao i Liverpul, ali je sada u priči njihov gradski rival.

Godinama unazad gazda Farad Moširi ulaže velike svote novca u pojačanja, „Karamele“ ipak nikako da ispune potencijal, igraju doduše sve bolje pod palicom Marka Silve.

Žele očigledno da pojačaju svoje šanse za plasman u neko od evropskih takmičenja, pa tako već u januaru planiraju da angažuju Živkovića, čija vrednost se procenjuje na preko 20 miliona evra.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!