TRINKIJERI ISKREN: Pričao je o PIJANIM igračima!?

Partizan savladao Cibonu.

Partizan je sa Andreom Trinkijerijem ostvario i treću pobedu, a italijanski trener i dalje ne zna za neuspeh otkako je preuzeo crno-bele. U punoj dvorani “Aleksandar Nikolić“ crno-beli su savladali Cibonu u čudnom meču na čijem su poečtku imali i 15 poena zaostatka. Na vreme se Partizan probudio i ostvario ubedljiv trijumf. Trinkijeri ipak nije bio potpuno zadovoljan.

– Mladi smo, ali moramo naučiti da ne možemo ovako da otvorimo utakmicu. Tri dana sam samo o tome govorio, a počeli smo kao da smo pijani. Pronašli smo način da se vratimo. Bilo je dobrih momenata, ali biće mi žao navijača i mojih igrača ako ovako budemo igrali protiv Budućnosti, Crvene zvezde… – rekao je Trinkijeri i otkrio koja je njegova najveća zamerka, ali i prokomentarisao atmosferu u dvorani. – Mislim da će biti oscilacija tokom cele sezone, pravićemo više grešaka, ali želim da vidim napredak u koncentraciji. Rekao sam igračima bravo za energiju, ali moramo biti realni. Mene plaćaju za rezultate, mislim da bi igrači mogli biti malo bolji. Mislio sam da je atmosfera u utorak u Evrokupu bila odlična, ali je sada bila još bolja. Jako je lako imati energiju u ovakvoj dvorani, u ovakvoj atmosferi, ali mi uvek nešto zabrljamo. Ovo nije juniorski turnir, moramo shvatimo šta je ozbiljna, profesionalna košarka. Jako važna pobeda, treća zaredom, ali postoji način na koji ekipa mora da igra.

Entoni Braun nije ni ulazio u igru protiv Cibone, a Trinkijeri nije želeo da komentariše status Amerikanca iako je očigledno da njime nije oduševljen. Potpuno je drugačija stvar sa Novicom Veličkovićem.

– Sa Novicom imam “dil” i rekao sam mu da proba da se vrati u najbolju fizičku formu jer današnja košarka je na žalost “trči i skači“. Jako sam zadovoljan kako trenira i kako pomaže ekipi van terena. Nadam se da ćemo imati sreće da se vrati, da može da igra, jer ovoj ekipi je potreban takav igrač, veteran – zaključio je Trinkijeri.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!