UEFA POVEĆALA BONUSE: Bajernu NEVEROVATNA suma NOVCA!

Evropska kuća fudbala uvećala je bonuse za učešće i uspehe u Ligi šampiona. Minhenski Bajern već sada može da računa na višemilionsku zaradu.

Aktuelni šampion Nemačke savladao je u utorak uveče Benfiku (5:1) u okviru petog kola grupne faze Lige šampiona i tako overio plasman u eliminacionu fazu takmičenja.

U zavisnosti od ishoda duela sa Ajaksom Bavarci će u dalji tok takmičenja kao prvi ili drugi iz Grupe E, a ukoliko bude prvi na tabeli to će značiti i veću zaradu za Bajern.

„Bild“ piše da su Bavarci na ime učešća u grupnoj fazi i rezultata ostvarenih u prvih pet kola (četiri pobede i remi) inkasirali 36.450.000 evra!

Na tu sumu treba dodati iznos od 30 miliona evra koje će UEFA uplatiti na račun Bavaraca kao petostrukim osvajačima najjačeg klupskog takmičenja u Evropi, pa Bajern već sada može da računa na zaradu od preko 60 miliona evra.

Tu nije kraj! Očekuje se da na ime marketing pula Bajern zaradi oko 30 miliona evra, a u Minhenu već sada razmišljaju o zaradi koja će im pripasti ukoliko odu do samog kraja.

Kada se podvuče crta, Bajern Minhen bi kao osvajač Lige šampiona za sezonu 2018/19 mogao da zaradi oko 140 miliona evra!

Jedini problem u čitavoj priči predstavlja činjenica da ekipa Nika Kovača ne igra na željenom nivou i da partije iz duela sa Ajaksom, Benfikom i AEK-om neće biti dovoljne da se eliminišu najveći konkurenti u borbi za evropsku titulu.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!