ČAS KOŠARKE: Srpski DIV za VRH ZAPADA!

Srbin dominirao u važnoj pobedi Nagetsa

Denver slavi – vratio se pravi Nikola Jokić!

Onaj lucidni, razigrani momak sa neiskorišćenim džokerima u rukavu, spreman da razigra tim i razmrda publiku širokim spektrom kvalitetnih poteza. Srpski centar bio je dominantna figura Denverove tesne pobede nad Torontom rezultatom 106:103, posle završnice, ali i utakmice koja je pripala samo njemu.

Jokić je izgledao gotovo besprekorno na parketu. Stigao je do svog osamnaestog (!) tripl-dabla za samo četiri godine NBA karijere. Za trideset pet i po minuta na parketu Jokić je skupio 23 poena, bez pogođenog šuta za tri poena (8/13 iz igre, 0/1 za tri), a uz to dopisao 15 asistencija, 11 skokova i samo dve izgubljene lopte! To je partija koju su svi željno čekali! Ovo veče je moralo da bude njegovo.

Sve što je radio Nikola Jokić na parketu nekadašnjeg Er Kanada Centra bilo je čisto zlato. Najvažnije poene na utakmici postigao je upravo on posle snažnog faula Kavaja Lenarda. Tačnije, prvo je pogodio najluđu trojku koja se, nažalost, nije važila.

Kada su arbitri ipak pokazali da Jokićevo majstorstvo ne može da se računa kao validan potez, otišao je na liniju slobodnih bacanja i pogodio dva šuta kojima je zapečatio trijumf Nagetsa. Istina, Kajl Lauri je završnih pet i po sekundi iskoristio kako bi probao utakmicu da odvede u produžetak, ali njegov hitac nije bio precizan.

Jokić je svakako završio na listi najboljih poteza večeri u NBA ligi. Sredinom druge četvrtine fantastičnim dodavanjem bez gledanja proigrao je Džamala Marija na potpuno drugoj strani odbrambene polovine Toronta i ostavio mu široko polje da se izdigne na šut i pogodi trojku. Novo Jokićevo remek delo ostalo je na trećem mestu liste najboljih poteza večeri, iako za nas nema alternativu!

Jokić se sada učvrstio na trećoj poziciji večne liste centara s najviše tripl-dablova u karijeri. Karim Abdul Džabar ih ima 21, dok je Vilt Čembrlen daleko ispred sa čak 78! Primera radi, najviše tripl-dablova u karijeri napravio je legendarni Oskar Robertson – 181!

Osim Jokića dobar utisak ostavili su još i Džamal Mari s 21 poenom, osam asistencija i sedam uhvaćenih lopti, te Huančo Ernangomez i Malik Bizli sa po 15 poena. Kavaj Lenard predvodio je listu strelaca kod Toronta sa 27 poena. Serž Ibaka je ubacio 15, a Paskal Sijakam 14 poena, uz sedam asistencija i šest skokova.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!