IZNENADA: STIGAO novi TRENER i to KAKAV!

Ekspresna reakcija uprave kluba sa „Old Traforda“ i veliko iznenađenje!

Kako prenosi „ESPN“, Mančester junajted ima novog trenera.

Danas je obelodanjeno da je dužnosti šefa struke razrešen Žoze Murinjo, nakon serije slabih rezultata i debakla u derbiju protiv Liverpula.

Pisali smo da će „Đavoli“ uskoro postaviti trenera koji će tu funkciju obavljati samo do kraja sezone, a da će narednog leta krenuti po neko ozbiljnije ime.

Kako stoje stvari odluka je donešena, novi trener Mančester junajteda postaće proslavljeni fudbaler ovog kluba Ole Gunar Solsker.

Norvežanin će tako napustiti norveški Molde, ima iskustva i kao trener u Engleskoj, predvodio je Kardif, ali bez puno uspeha, pa su navijači skeptični.

Norvežanin je predvodio „Plave ptice“ u periodu od devet meseci, ispao je sa Velšanima iz Premijer lige, a interesantno je da će svoj debi na klupi Junajteda imati upravo protiv ekipe Kardifa, „Đavoli“ u subotu 22. decembra, od 18:30h gostuju u Velsu, u okviru 18. kola Premijer lige.

Solsker je punih devet godina proveo na „Old Trafordu“ kao igrač, upisao je 366 nastupa, postigao 126 golova, a sa „Đavolima“ je osvojio šest titula u Premijer ligi, dva FA kupa, Ligu šampiona 1999. godine, kao i dva Komjuniti Šilda i Interkontinentalni kup 1999. godine, preteču takmičenje koje danas nosi naziv Svetsko klupsko prvenstvo.

Trenersku karijeru počeo je u rezervama Mančester junajteda, potom je radio u Moldeu tri godine, zatim u Kardifu, dve godine u U19 selekciji Klausenengena, a od 2015. godine ponovo je vodio Molde, sve do danas.

U ugovoru sa klubom iz domovine je imao klauzulu prema kojoj je u slučaju ponude Junajteda mogao da napusti svoju poziciju u bilo kom trenutku.