KAKAV START: Đoković PONOVO ŠAMPION!

Ishod u Abu Dabiju kakav se samo poželeti može, Novak trijumfovao u finalu posle veoma teške borbe.

Najbolji teniser sveta Novak Đoković osvojio je danas egzibicioni “Mubadala Open“ u Abu Dabiju, pošto je u finalu savladao Kevina Andersona iz Južne Afrike sa 2:1, po setovima 4:6, 7:5 i 7:5, posle dva sata i 16 minuta igre!

Tokom prvog seta igralo se gem za gem, vodila se ravnopravna borba, ali na ulasku u sam finiš seta, u devetom gemu, Anderson pravi brejk koji je i presudio u ovom delu igre. U sledećem gemu Južnoafrikanac je to i potvrdio i sa 6:4 dobio prvi set.

Sličan razvoj događaja i u najvećem delu drugog seta, Đoković nikako nije uspevao da osvoji gem na servis rivala, ali to je ipak učinio onda kada je bilo najvažnije, prvi vođstvu od 6:5, čime je “overio“ izjednačenje u setovima.

Ni treći set nije bio ništa drugačiji od prethodna dva. I dalje teška, neizvesna i potpuno ravnopravna borba. Novak je imao meč loptu pri vođstvu od 5:4, nije iskoristio priliku, nova je usledila pri rezultatu 6:5 u njegovu korist, ali nju nije propustio. Novi brejk za 7:5 u trećem setu i trijumf na “Mubadala Openu“!

Treće mesto osvojio je Rus Karen Hačanov, koji je sa 2:1 savladao Dominika Tima. Umesto Tima, rival Hačanova trebalo je da bude Rafa Nadal, ali on je odustao iz predostrožnosti, zbog bojazni od povrede.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!