NOLE SPREMAN: U 2019. ide sa OVIM ciljem!

Titula u Abu Dabiju najava berićetne 2019. godine.

Najbolji teniser sveta Novak Đoković poručio je jasno i glasno da mu je cilj da do kraja karijere obori rekord Rodžera Federera po broju osvojenih grend slem titula.

Đoković je na sjajan način počeo novu sezonu, osvojio je egzibicioni turnir u Abu Dabiju, iako se za njega ne dobijaju bodovi na ATP listi i time je najavio da potpuno spreman i motivisan stiže na Australijan open, gde mu je cilj da vrati u svoje vlasništvo šampionski pehar, koji je osvajao šest puta.

Ukoliko bi osvojio turnir u Melburnu, Novaku bi to bio 15. grend slem u karijeri, pa bi ga još pet delilo do dostizanja Federera, a dva do Nadala.

– Lagao bih kada ne bih priznao da mi je cilj da oborim rekord po broju osvojenih grend slem titula! To mi je definitivno želja, cilj, meta. To su turniri na kojima želim najbolje da igram u ostatku karijere, koliko god da bude trajala. Naravno, uz borbu za prvo mesto na ATP listi – istakao je Novak Đoković.

Srpski as je priznao da mu neće biti lako da ostvari sve te ciljeve.

– Na vrata kuca nova generacija, predvođena Aleksandrom Zverevim. Dobra stvar je za tenis kada se pojavljuju nova imena. Za mene, biće veliki izazov da ostanem na ovako visokom nivou. To je vrlo zahtevno za jednog porodičnog čoveka. Ali, volim izazove, jer nas oni teraju da napredujemo i da učimo – poručio je Novak Đoković.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!