PEŠIĆ JASAN: „Kako vas NIJE sramota“!?

Legendarni trener bio je ljut na podgoričke izveštače i nije držao jezik za zubima.

Barselona je večeras u Podgorici pretrpela peti poraz u Evroligi, ali njen trener, legendarni Svetislav „Kari“ Pešić osetio je potrebu da održi lekciju domaćim novinarima zbog odnosa prema treneru crnogorskog tima.

„Zamisli toga bezobrazluka… Čovek koji vam je doneo titulu posle 17 godina, vi biste njega da menjate posle dve izgubljene utakmice u Evroligi“. počeo je Kari priču čim je ušao u pres salu Morače, posle 40 minuta čekanja.

„Da nije pobedio u Baru vi biste ga promenili. Ne gazda, nego vi što operišete… Sve znate, samo ne znate da operišete. Terate trenera posle dva poraza u Evroligi, je li vas sramota?“, upitao je Pešić.

Posle toga se prešlo na zvanični deo, ali Kari je nastavio da hvali Aleksandra Džikića.

„Svaka čast Budućnosti, svaka čast kolegi Džikiću, preživeo je onda kada je javnost neopravdano tražila njegovu smenu nakon nekoliko uvodnih poraza. Izuzetan je trener, zaslužio je poverenje“, rekao je Pešić.

Budućnost je pobedila 67:64 posle neizvesne završnice.

„Desilo se ono što smo znali uoči meča, čvrst meč, tesnog rezultata. Budućnost, njihovi igrači, trener, navijači, bili su izuzetni. Hvala na aplauzu i dočeku. Pružili smo maksimum do jednog momenta, posebno u odbrani. Borili smo se do samog kraja, nismo imali sreće sa šutem za tri poena.

Atmosfera je bila vrhunska, pravi fer-plej, to je dobar osjećaj za nas sa ovih prostora, kada dođete u dvoranu na Balkanu i budete dočekani na najlepši način. U tesnom meču trebao nam je šut sa distance, nije ga bilo u ovoj utakmici, biće u narednoj. Napredovaćemo, kako bude raslo samopouzdanje“, rekao je Pešić.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!