RAZMENA VEKA: Barselona i PSŽ se DOGOVORILI!

Za sada je u pitanju samo opipavanje pulsa, ali iz vizure PSŽ ovo bi moglo da bude najbolje rešenje.

Informacije iz Francuske su uzburkale duhove, navodno Barselona i PSŽ rade na razmeni.

Neće biti „glava za glavu“, naravno, ali bi Barsa mogla da u Pariz pošalje Osmana Dembelea u zamenu za Nejmara.

Brazilac bi oberučke prihvatio ovakav rasplet, naime, on ne krije da ponovo hoće u Kataloniju, a sa druge strane Dembele igra odlično, ali ima problem van terena, kasni na treninge, upozorenja ne pomažu, pa i pored toga što je zaista sjajan, u Barsi je mnogo glavobolje oko njegovog ponašanja.

Katalonci bi doplatili verovatno 50 ili 60 miliona, morali bi jasno i da potroše novac za Nejmarovu platu, ali ona neće biti ni blizu one koju je imao u Parizu, sigurno da bi morao da se odrekne desetak miliona po sezoni.

Naravno, sve ovo su samo pretpostavke, delom i zbog FFP, Parižani bi mogli da pristanu, oni žele da sačuvaju Mbapea, a sa Dembeleom bi imali verovatno dva najtalentovanija igrača na svetu u ovom trenutku. Plus. to bi otvorilo vrata da pored, već izvesnog De Jonga pojačaju dodatno tim, eventualno prodaju Kavanija i nađu mlađeg napadača.

Uz to, ako Barsa uzme Rabioa kao slobodnog igrača, onda bi mogla da kao deo paketa Parižanima ponudi i Ivana Rakitića koga Tuhel želi. Hrvat navodno prodaje kuću u Barseloni, što je samo dolilo vatru na priče da odlazi, mada su iz kluba demantovali da taj potez ima veze sa njegovom karijerom.

Međutim, pitanje je i Barseloninih finansija, naime, Nejmarova plata, uz španske poreze bi bila dodatni udarac za klub, na to upozoravaju u finansijskim strukturama kluba, treba takođe dovesti i zamenu za Suareza, mada bi to mogao da bude neki mlađi i ne toliko poznati igrač koji bi se postepeno uklapao u tim.

U svakom slučaju, čeka nas vrelo leto, mnogo zavisi od FFP, videćemo da li će Parižani morati da prodaju jednu od dve zvezde, i kako će se to odraziti i na neke druge transfere u velikim evropskim klubovima.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!