SKAMENJENI: PSŽ-ova REAKCIJA na stadion Marakane!

Sva dešavanja sa ovog meča možete da pratite uz „lajv-blog“

Fudbaleri Crvene zvezde će u utorak od 21 čas na svom stadionu dočekati ekipu PSŽ-a u okviru 6. kola Lige šampiona.

Nema sumnje da je ekipa Tomasa Tuhela veliki favorit u večerašnjem duelu, a nadu crveno-belim momcima za eventualni podvig daje podatak da nisu poraženi na Marakani ni protiv Liverpula, ni protiv Napolija.

Prethodni meč ova dva tima u Parizu početkom oktobra završio se ubedljivo u korist francuskog tima (6:1), a treba istaći da je upravo na tom meču Marko Marin postigao prvi gol za crveno-bele u istoriji novog formata Lige šampiona.

Što se tiče pobedničkog sastava, tri gola su delo Nejmara, a po jedan postigli su sve sami majstori – Mbape, Di Marija i Kavani.

Tim Vladana Milojevića je još uvek u igri za evropsko proleće, a da bi se to dogodilo potrebna je pobeda nad favorizovanim Svecima, kao i to da Liverpul izgubi od Napolija na Enfildu. Teško, možda i nerealno za takav scenario, ali nada uvek treba da postoji.

Crveno-beli će u ovom susretu biti uskraćeni za usluge Vujadina Savića zbog povrede, kao i Srđana Babića, dok je Nenad Krstičić zbog parnih žutih kartona van kombinacije za spektakl u Beogradu.

Mečevi srpskog šampiona i francuskih timova nisu prethodnih godina bili preterano uspešni po naš tim, a mi ćemo se podsetiti onih „najsvežijih“.

Poslednji, a i najviše bolan bio je dvomeč protiv Bordoa iz leta 2012. godine, kada je posle 0:0 u Beogradu, revanš odlučen u poslednjim minutima meča golom Žusija koji je poništio prethodni pogodak Mikića u 90. minutu koji je tada značio ulazak u Ligu Evrope generaciji koju je sa klupe predvodio Aleksandar Janković.

Godinu dana ranije, francuski Ren je stigao na Marakanu, takođe u plej-ofu za LE. Poveli su crveno-beli golom Kadua sa bele tačke, a u nastavku su preokreteom fudbaleri Rena ostvarili pobedu od 2:1 i u revanšu naneli težak poraz timu Roberta Prosinečkog od 4:0 i zaustavili još jednu generaciju pred vratima Lige Evrope.

Bolan je bio i poraz od Strazbura, 2005. godine kada je Gameiro sa dva gola anulirao prednost crveno-belih od 2:0 kada su golovima Baste i Đokaja ponovo bili na korak od prolaska dalje. Ovoga puta to dalje bi bilo evropsko proleće, prvi put posle 1992. godine…

Da se vratimo na meč, očekivani sastav crveno-belog tima na današnjem meču bi trebao da bude sledeći:

Borjan – Gobeljić, Stojković, Degenek, Rodić – Jovičić, Jovančić, Marin – Simić, Ben – Pavkov.

Sva dešavanja sa ovog meča možete da pratite uz „lajv-blog“

18:00 – Ogromna gužva je ka svim prilazima Marakani, a evo nekoliko fotografija direktno sa Autokomande. Pljeskavice, šalovi, zastave i sve ostalo za navijače koji polako pristižu na utakmicu:

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!