SVE JE SPREMNO: DERBI u Evroligi!

Krajnje interesantan dan u drugom po jačini evropskom takmičenju doneo nam je prave matematičke izazove. Bilo je štošta da se izračuna

Neverovatan dan za Partizan, a da nije ni igrao utakmicu (u sredu od 20 časova ugostiće Turk Telekom). Ukoliko crno-beli slave nad Turcima, biće treći u grupi C Evrokupa, dok će ih poraz ostaviti praznih šaka.

To je tako jer se u slučaju pobede Partizana nad Turk Telekomom stvara krug od tri ekipe sa skorom 4 pobede i šest u kom su Partizan, Zenit i Turk Telekom, a u kom turski tim ima najlošiji međusobni skor.

Zašto je ovo dobra vest? Zato što se do danas nije znalo ni da li će izabranici Andree Trinkijerija uopšte moći da se nadaju četvrtom mestu, ali prvo je poražen Zenit, a onda i Trento, koji je kod kuće bio lošiji od Valensije rezultatom 83:95.

Tokom celog meča Valensija je vodila, a Trento se borio koliko je mogao. Primakao se malo u poslednjoj deonici, ali to nije bilo dovoljno.

Hog i Marbl su imali po 16 poena kod domaćina, a kod gostiju Tomas i Martinez po 20 poena.

Andora je savladala prvoplasirani Monako i tako udaljila Crvenu zvezdu od druge pozicije koja je sada nedostižna za izabranike MIlana Tomića. Oni imaju lošiji međusobni skor od Andore, dok su od Monaka bili bolji, ali je tim iz Monte Karla sada obezbedio prvo mesto.

Konačan rezultat bio je 87:80, a Šurna je bio najbolji sa 17 poena. Kod poraženih gostiju Džons sa 16 bio je najefikasniji.

Zbog ovih rezultata, doduše, postalo je nemoguće da se Crvena zvezda i Partizan sastanu u narednoj grupnoj fazi, jer je za to bilo potrebno da crveno-beli budu drugi (što je nemoguće), a da crno-beli budu četvrti (i to je nemoguće, oni mogu da budu samo treći ili da ispadnu).

U Zagrebu, Cedevita je sa 92:96 poražena od Tofaša.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!