TUHEL JASAN: Ovo se NEĆE svideti Delijama!

Trener fudbalera Pari Sen Žermena Tomas Tuhel rekao je danas da je veći posed lopte i napadačka igra najbolje rešenje protiv Crvene zvezde, s kojom će igrati u šestom kolu Grupe C Lige šampiona.

Crvena zvezda i Pari Sen Žermen igraće sutra na stadionu „Rajko Mitić“ u šestom kolu Grupe C Lige šampiona.

„Napad je naša strategija, moraćemo da imamo što veći posed lopte, to je fudbal. Ali, moramo da iskoristimo posed lopte u opasnim situacijama. Bitno je da vršimo kontrapresing, to smo uspešno primenili u prvoj utakmici protiv Crvene zvezde. Svesni smo da će ovde biti potpuno drugačije, ali moraćemo da napadamo“, rekao je Tuhel novinarima u Beogradu.

PSŽ je posle pet odigranih kola drugi na tabeli sa osam bodova, odnosno ima bod manje od prvoplasiranog Napolija, a dva više od Liverpula. Zvezda je na poslednjem mestu sa četiri osvojena boda.

Jedan od najboljih fudbalera francuskog kluba, Nejmar, oporavlja se od povrede i igraće u sutrašnjoj utakmici.

„Nejmar trenira s nama, imao je i individualni trening i očekujem da zaigra. Čupo-Moting je takođe imao malih problema, ali očekujemo da i on bude spreman za sutrašnju utakmicu“, kazao je Tuhel.

Na pitanje novinara šta je ono što donosi samopouzdanje fudbalerima PSŽ-a i nadu da će uspeti ono što druge ekipe nisu na stadionu Crvene zvezde, Tuhel je rekao da je ova utakmica veliki izazov za njegov tim.

„Ovo je veliki izazov za nas, ali ne možemo da razmišljamo o tome ko je kakve rezultate ostvario ovde. Poštujemo kvalitet i atmosferu kakvu ima Crvena zvezda, ali daćemo sve od sebe da ostvarimo dobar rezultat“, rekao je Tuhel.

On je dodao da će njegovi fudbaleri ići na pobedu.

„Iskreno, nemam neke posebne savete za igrače, jer mnogo toga zavisi i od drugih rezultata. Situacija je prosta koliko je i komplikovana, ali svakako nam je cilj da pobedimo, iako smo svesni da će to biti jako teško na ovom stadionu“, rekao je Tuhel.

Fudbaler francuskog kluba Kilijan Mbape rekao je će on i njegovi saigrači morati da prikažu igru kao u meču protiv Liverpula.

„Pokazali smo da imamo snagu i da možemo da igramo na nivou kakav je potreban u Ligi šampiona, ali ta igra protiv Liverpula ništa ne znači ako i sutra ne pokažemo takvu igru. Posed lopte može biti presudan, ali ne uvek, svakako ćemo se truditi da iskoristimo pas igru“, rekao je Mbape.

On je dodao i da očekuje odličnu atmosferu u Beogradu.

„Imali smo iskustva u vrlo sličnim ambijentima, protiv Liverpula i Napolija, očekujemo da će biti paklena atmosfera“, kazao je Mbape.

Na pitanje novinara da li i dalje ima motivacije, s obzirom na broj trofeja koje je osvojio, Mbape je odgovorio da je sledeći cilj upravo trofej Lige šampiona.

„Naš cilj je Liga šampiona, bilo je dosta pobeda do sada, ali to smatram prošlošću, moram da gledam u budućnost“, rekao je francuski fudbaler.

Utakmica između Crvene zvezde i PSŽ-a na programu je sutra od 21.00 na stadionu „Rajko Mitić“.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!