ZVEZDINO DETE RAZBIJA: Mnogi klubovi ga ŽELE!

To kaže trener

Herta sa Markom Grujićem u timu ove sezone u Bundesligi: četiri pobede, dva remija, bez poraza uz gol-razliku 14:7.

Herta bez Marka Grujića u timu ove sezone u Bundesligi: Jedna pobeda, tri remija i tri poraza uz gol-razliku 7:13.

Srbin ne samo da je talija Herte, već je i njen ključni igrač. To ne govore nikakve brojke ili statistike, već trener i legenda berlinskog kluba Pal Dardai.

Mađarski stručnjak je posle pobede Herte minulog vikenda nad Hanoverom od 2:0 pohvaljen od strane medija što je konačno prvi put u sezoni upario napadače Ibiševića i Zelkea u tandemu i sa njima dvojicom zaigrao od prvog minuta.

Na konstataciju nemačkih novinara da je tandem Zelke – Ibišević bio ključni razlog pobede, Dardai je odgovorio:
„Mislim da ključ pobede nisu bili ni Vedad, ni Zelke, već Marko Grujić. Bez njega ne možemo da igramo 4-4-2. Zato što nam sa dvojicom napadača u sredini nedostaje igrač i protivnik tada može da nam napravi višak u sistemu 4-3-3 ili 4-1-4-1. Ali Marko svojim prisustvom, kretanjem, inteligencijom i konstitucijom i mirnoćom na lopti otežava taj posao protivniku i pruža nam šansu da igramo 4-4-2“, kaže Dardai.

Mađar je upitan i da li poljski vezista Ondrej Duda žrtva taktike i prelaska na 4-4-2.
„Šta da radim? Imamo takva dva igrača u špicu. Kada protivnik šalje duge lopte, Majer i Grujić su spremni da ih prihvate i krenu napred. A za rivale je onda teško da predvide pročitaju šta ćemo dalje uraditi“, rekao je trener Herte.

Grujić se posle meča požalio na bolove u leđima, ali nije ništa ozbiljno.
„Kada posle mesec i po dana pauze odigrate dva meča po 90 minuta, normalno je da dođe do umora i bolova. Ali verujem da će Marko biti spreman za meč sa Ajntrahtom“.

Srpski vezista je letos stigao u Hertu na pozajmicu iz Liverpula i vrlo brzo se adaptirao na novi klub, trenera i saigrače.
„Osećam se zaista lepo u Berlinu. Ako mi Liverpul predloži pozajmicu i naredne sezone, prednost ima Herta i voleo bih da opet igram ovde. Još jedna godina u Herti bi mi prijala. Naravno, moja glavna ambicija je da zaigram za Liverpul, ali vreme radi za mene“, rekao je nedavno Grujić.

Šta će odlučiti Liverpul još se ne zna, ali je nedavno Hertin sportski direktor Mihael Prec rekao da ne gaji velike nade da će zadržati Grujića posle ove sezone, iako bi to jako želeo.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!