AKTIVIRA SE BOMBA: Jović je želja u Madridu!

Florentina Pereza ubedili da mu je devetka neophodna odmah

Stvorio je tim koji je dominirao Evropom zato što je bio ambiciozan, sada mu ta ambicija ne dozvoljava da trezveno razmišlja. Jasno mu je da je remont neophodan, ali ne može da skloni pogled sa Nejmara i počne da razmišlja o onome što je hitno. Ipak, saradnici u Kraljevskom klubu uspeli su da ubede Florentina Pereza da mu je još jedna kladična devetka neophodna već u januaru, pa je zato danas oko podneva noseća vest na sajtu madridske Marke bila i ona u kojoj se navodi da bi Real ove zime mogao da krene po Luku Jovića!

Nie naravno Jović jedini, pa ni prvi pik Realove uprave. Ali jeste u skladu sa politikom da se dovode mlađi igrači koji mogu odmah da uskoče u prvi tim. Zato se piše i o Lajpcigovom Timu Verneru, Đenovinom Kšištofu Pjonteku, kapitenu Intera Mauru Ikardiju, doduše uz ogradu da je to skoro pa nemoguće, jer u Madridu bi najradije izbegli pregovore sa Vandom Narom, i na kraju Luki Joviću.

Ako dakle izbacimo Ikardija iz jednačine, mada se Nerazuri najviše plaše baš Realovog juriša, ostaju Verner, Pjontek i Jović. Zanimljivo, svu trojicu su katalonski mediji pominjali i kao Barselonine pikove za rezervu Luisa Suareza. S tim da je Blaugrana proširila spisak još nekim imenima.

Kad je Real u pitanju, Santjagu Solariju zaista fali golgeter. Geret Bejl je opet van stroja, Marijano Dijaz je večito povređen, pa Karim Benzema često ostaje kao jedina napadačka opcija, a na stadionu “Santjago Bernabeu” mnogo je onih koji smatraju da bi 31-godišnjem špicu već trebalo tražiti naslednika. Mnogo je uostalom i onih koji su oduvek smatrali da je Realu potreban efikasniji golgeter, mada se ovde baš i ne bismo saglasili.

Kako bilo, Jović u Realu već ovog januara nije nemoguća opcija. Pod uslovom da se Real odluči za Luku. Ali i da se Luka odluči za Real. U Lisabonu je kao igrač Benfike već dosta izgubio. U Franfurtu je pronašao sebe i sada je jedan od najtraženijh fudbalera Evrope. A Real melje igrače. I pitanje je da li sada pravi izbor za Jovića. Ima on i opcije u Bajernu i Napoliju.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!