EKSPLOZIJA U PIONIRU: Partizan u POSLEDJNOJ sekundi SRUŠIO Mornar!

Od ubedljivog vođstva tokom prvog poluvremena, preko velikog minusa sredinom poslednje deonice, do čudesnog preokreta u poslednjim sekundama!

U jednom od derbija 14. kola ABA lige, Partizan je pred gotovo praznim tribinama “Pionira“ zbog poznate kazne od strane disciplinskih organa lige, savladao ekipu Mornara sa 75:73, posle velike drame u završnici!

Počelo je odlično za Partizan, uvodni minuti su protekli u znaku raspucanog Alekseja Nikolića, koji je vezao tri trojke i omogućio crno-belima solidnu rezultatsku prednost koju su oni dugo i uspešno održavali, iako mnogo toga nije štimalo u njihovoj igri tokom prvog poluvremena, a pogotovo u nastavku meča.

Tokom prvog kvartala prvi put smo u Partizanovom dresu videli i najnovije pojačanje crno-belih Nikolu Jankovića, koji se nije proslavio večeras. Za početak, promašio je čist zicer, potom još jednom pogrešio u napadu, a tokom druge četvrtine, kada je ponovo dobio priliku upisao je još jedan promašaj.

Ipak, iako je i Nikolić kasnije potpuno stao sa svojom šuterskom serijom Partizan je održavao prerdnost i tokom drugog kvartala je učinio i dvocifrenom.

Na poluvreme se otišlo rezultatom 38-29 za Partizan, a početak treće četvrtine obeležila je Gagićeva borbenost kao i poeni Stefana Jankovića i sve do pred kraj ovog dela igre crno-beli su imali kontrolu dešavanja na terenu.

Ali, onda sledi veliki pad u njihovoj igri i sredinom poslednje četvrtine Mornar pravi seriju 8:0 i uspeva da povede sa 66:59!

Vanji Marinkoviću ništa nije polazilo za rukom, ređao je promašaje, kao i Nikolić, Pejdž, ali srećom po crno-bele razigrao se Renfro, koji je maltene sam uspeo da preokrene na 69:68, svojom petom trojkom na ovom meču.

Usledio je tajm-aut gostiju, posle čega Voler promašuje šut van linije 6.75, a na tačno minut do kraja Rade Tagorac pogađa samo jedno slobodno bacanje za 70:68 u korist crno-belih.

Međutim, ne zaustavlja se Voler, nova njegova trojka, potom uzvraća Pejdž sa 72:71, na dvadesetak sekundi do kraja.

Prava drama tek je usledila. Voler ponovo preuzima odgovornost u poslednjem napadu Mornara, nije bio precizan, ali lopta odlazi u aut od jednog igrača Partizana na četiri sekunde do kraja!

Trinkijeri je zatražio tajm-aut, kako bi odbranio minimalnu prednost. Nije uspeo u toj nameri. Neverovatno je da je Voler ostao potpuno sam, Zagorac je kasnio, a najbolji košarkaš Barana je to iskoristio i pogodio za 71:72!

Tek nešto više od sekunde je ostalo do kraja, novi tajm-aut je dao kakvu-takvu nadu Partizanu.

I onda, šok za goste, Drenovac pravi prekršaj nad Renfroom, koji je pogodio prvo, promašio drugo bacanje, ali Lendejl priskače i donosi pobedu Partizanu, bukvalno u poslednjim stotinkama – 75:73!

Aleks Renfro na kraju najefikasniji u Partizanu sa 18 poena (trojke 5/7), Lendejl je upisao 12, a Nikolić i Stefan Janković po 11 poena, potpuno je podbacio Vanja Marinković (0 poena za 17 minuta, 0/6 za tri), dok je na drugoj strani Voler bio ubedljivo najbolji sa 24 poena.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!