„GROBARI“ ZABRINUTI: Da li ostaje Partizanov najbitniji igrač!?

Iskusni vezista crno-belih govorio je danas o brojnim temama, posle obavljene prozivke u “Zemunelu“.

Jedan od najiskusnijih i najboljih igrača Partizana, bivši reprezentativac Zoran Tošić u sjajnom raspoloženju dočekao je start priprema za drugi deo sezone.
“Osećam se odlično. Imali smo vremena da se odmorimo, imali smo i program da radimo za vreme pauze, tako da verujem da je svako došao sa nekom bazom i da ovaj period ovde, dok smo u Srbiji prođe što brže i da pobegnemo od zime i da se spremamo lepo u Turskoj“, izjavio je Tošić.

Poslednjih dana se u medijima sve glasnije najavljuje njegov potencijalni transfer u inostranstvo. Popularni “Bambi“ razume znatiželju novinara i navijača, ali…
“Uvek se povlači to po medijima, svima je interesantno da se nešto dešava. Za sada sam tu, počinju pripreme, sad videćemo šta će se desiti do kraja prelaznog roka. Fokusiran sam na Partizan dok god sam tu, isključivo na to što je trenutno“, istakao je Tošić.

Ako ostane, on bi na proleće trebalo da bude ključni igrač Partizana. Veći deo jeseni je propustio, verovatno je i to jedan od razloga što su crno-beli u velikom bodovnom minusu u odnosu na Zvezdu, pa čak i Radnički.
“Nažalost, dosta zaostajemo, ali pokušaćemo da uradimo sve što je u našoj moći da pobeđujemo što više i da probamo da smanjimo tu razliku, a sigurno da je kup neko takmičenje gde je Partizan uvek pružao odlične rezultate i nadam se da ćemo ove godine dogurati što dalje. A u prvenstvu, ako nam se ukaže prilika da se približimo i uključimo u trku, mi ćemo to iskoristiti“, objašnjava Tošić.

U nedostatku evropskih mečeva, moguće je da se na proleće odigraju čak četiri derbija protiv Crvene zvezde, što u Superligi, što u Kupu. Podsetimo, u polufinalu Kupa igraju se po dve utakmice, ali Zvezda i Partizan tek treba da dođu do te faze.
“Bilo bi lepo, iskreno bih voleo da se to desi, jer svako od nas u Partizanu i Crvenoj zvezdi voli da igra velike utakmice i sigurno da bi to bilo odlično i za navijače i klubove, tako da ja priželjkujem taj ishod.

E sad, nadigravaćemo se, pa ćemo videti kakav će biti ishod. Ne bih ništa da prognoziram, Zvezda je dobra ekipa, poslednjih par godina igra odlično, napravili su sistem, dobro rade, tako da…biće nam čast ako bude četiri derbija“, naglašava Tošić.

Vreme ponovo nije saveznik Partizanu na početku priprema, baš kao što je to bio slučaj na kraju jesenjeg dela sezone, kada su crno-beli po velikom snegu osvojili samo bod u Humskoj protiv Mačve (0:0).
“Nije nam prijao, ali smo morali da igramo tu utakmicu, kao i prošle godine protiv Vojvodine, gde smo na isti način izgubili bodove. Jako je teško, nefudbalski uslovi, sigurno da mnogo remeti raspoloženje igrača. Ne mogu da pokažu svoj maksimum i kvalitet. Što manje utakmica po tim uslovima, to bolje za nas“, priznaje Tošić.
A kada su se “pretresle“ sve aktuelnosti oko Partizana, novinari su Tošića upitali i za mišljenje o promenama u njegovom nekadašnjem klubu, Mančester junajtedu. Naravno, u prvom, planu je dolazak Ole Gunara Solskjera na klupu umesto Murinja.
“Ja sam rekao da sam imao priliku da sarađujem sa njim u rezervama kad nisam imao priliku u prvom timu, on je vodio rezerve. Jednostavno, videlo se da je toliko godina proveo učeći od Fergusona i da je mnogo toga dobrog uzeo od njega. On zna šta je taj klub, šta znači igrati u Mančester junajtedu. Prvenstveno je dobar čovek i mislim da su ga igrači od prvog dana zavoleli i eto – odmah su rezultati tu. Nadam se da će tako nastaviti i da će imati mnogo uspeha“, objašnjava Tošić.

Nova veza između Partizana i Mančester junajteda mogao bi da bude i naš reprezentativni štoper Nikola Milenković, s obzirom na interesovanje za njegove usluge sa Old Traforda.
“Vidim da se piše po novinama da ga traže oba kluba iz Mančestera. Naravno da bih voleo. Vidić je ostavio takav utisak da je jedan od najboljih defanzivaca Premijer lige svih vremena i mnogi ga porede i priželjkuju karijeru kakvu je Nemanja imao i zašto da ne? Mislim da je Premijer liga, pogotovo za defanzivce jako dobra i treba da se oproba. Mislim da bi mu bilo bolje da izabere crveni deo Mančestera“, zaključio je Tošić.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!