ISTORIJSKI MEČ NADALA I NOLETA: Ovo je najbolji i najteži meč u istoriji tenisa!

Novak Đoković je stigao u Melburn, odradio prvi trening, a onda se osvrnuo na neke blistave trenutke iz prošlosti sa Australijan opena, ali i najavio nove pobede na prvom gren slemu sezone.

Đoković je šest puta osvajao trofej u Melburnu, a finale iz 2012. godine, kada je posle skoro šest sati gladijatorske borbe pobedio Rafaela Nadala, mnogi smatraju najboljim mečom u istoriji tenisa.

Novak je trijumfovao rezultatom 5:7, 6:4, 6:2, 6:7, 7:5.

„Kada razgovaram sa svojim timom i pokušamo da se setimo najuzbudljivijeg meča kome smo prisustvovali, i ne samo onih koje sam ja igrao, svi se odmah sete tog finala. I meni je to najuzbudljiviji meč u karijeri“, rekao je Đoković i dodao:

„Svega je bilo u tih šest sati: krov je otvaran i zatvaran, bilo je preokreta, borbe do poslednjeg atoma snage“…

Kao logično se nameće pitanje kako sportista u takvim borbama uspe da ostane koncentrisan.

„Mora da se živi za taj trenutak. Nema razmišljanja ni o prošlosti ni o budućnosti, samo o tom momentu. I mora da se veruje u sebe. Takođe, za takve situacije neophodno je i iskustvo i da se zna kako da se diše. To su trenuci kada čovek zavisi samo od sebe“, nastavio je Đoković.

Nole je peti put u karijeri godinu završio kao „broj jedan“, a i u Melburn je stigao sa vrha ATP liste.

„Mnogo mi znači. U suprotnom, ne se bavio ovim čime se bavim. Znači mi naročito u ovom periodu života i karijere kada mogu da kažem da sam uradio dovoljno, ali nastaviću da igram, sve dok u meni ima te iskre“.

Đoković je otkrio i kako provodi slobodno vreme u Melburnu.

„Volim da idem u prirodu. Ovde imam jedno drvo na koje volim da se penjem. Možda niste očekivali takav odgovor, ali ne volim da idem po žurkama“, uz osmeh je zaključio Novak Đoković.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!