KONAČNO: Junajted dobija NOVOG trenera!

Čini se da je ovo jedini logičan potez, evo i zbog čega…

Izgleda da se stvari u Junajtedu kreću u pravcu u kome žele navijači.

I pored osporavanja legendi poput Insa da bi svako podigao ekipu posle „bunara“ u kome su bili nakon odlaska Murinja, čini se da se Solskjeru neopravdano uzimaju zasluge.

On je na pozajmici iz Moldea, ali izgleda da će konačno „Đavoli“ povući pravi potez posle mnogo lutanja.

Kako se saznaje, legendarnom napadaču će biti ponuđena klupa na kraju sezone, čak i ako ne izbori plasman u Ligu šampiona.

Naime, u ovom trenutku klubu je potrebna stabilnost, a nema trenera koji zadovoljava kriterijume, osim eventualno Poketina, koji će teško napustiti Totenhem.

Prema izvorima iz kluba, Solskjer poznaje ambijent, vratio je dosta zaboravljenih stvari, ima vrlo dobar odnos sa mlađim igračima oko kojih će gigant okupiti ekipu.

Tu se pre svega misli na Pogbu, Rašforda, Lingarda i Marsijala, ali i na fantastičnog De Heu koji je promenio mišljenje i želi da ostane. On blagonaklono gleda na Solskjera kao rešenje.

U Junajtedu veruju da su ovo nova vremena da je nemoguće pobediti u nekim trkama za kupovinu najskupljih igrača na svetu i da taj put, pokazuje se, nije ispravan.

Navodno je Solskjer impresionirao igrače i Vudvorda i tokom boravka na mini kampu u Dubaiju, osmeh koji ne skida sa lica kombinovan je sa jasnim kopiranjem Fergijevih metoda, recimo, tražio je da se pred mečeve vrati praksa da se igrači pojavljuju u odelima sa klupskim grbom. Takođe, mini pripreme u Emiratima pokazale su mnogo veću posvećenost igrača što se tumači Solksjerovim pristupom.

Posle meča na Vembliju i pobede, Vudvord je sišao u svlačionicu i čestitao Norvežaninu, koji je izgleda sada prvi kandidat za stalan posao.

Kakvi su njegovi zahtevi? On je i ranije u privatnim razgovorima sa Nevilom navodno tvrdio da Murinjo ima sjajan napad, samo ga ne koristi pristupom koji nije u krvi Junajteda. To je rekao posle utakmice protiv Juventusa kada su „Đavoli“ poraženi od Italijana.

Solskjer smatra da bekove mora da natera u presing, da budu mnogo dublje na protivničkoj polovini.

„Mi imamo Junajtedov stil igre koji ne koristimo“, navodno je tada rekao svom nekadašnjem kapitenu Nevilu.

Problem ostaju štoperi, to što je De Hea bio igrač meča i što je odbranio bukvalno sve pokazuje da odbrana mora da se pojača, ali Solskjer ne želi da gomila igrače, osim ako se ne ukaže šansa da dođe neko poput Kulibalija ili Škrinjara, što je u januaru nemoguće.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!