KVOTE EVROKUPA: Zvezda jedan od favorita, evo gde je Partizan!

Dok fudbaleri polako počinju da se bude iz zimskog sna navijači Crvene zvezde i Partizana su zaokupirani ‘kalkulacijama’ vezanim za takmičenje u košarkaškom Evrokupu.

Posle odigrana dva kola u drugoj fazi Evrokupa srpski predstavnici imaju po pobedu i poraz. ‘Delije’ i ‘Grobari’ se uveliko bave kalkulacijama kako njihovi ljubimci mogu do nokaut faze takmičenja, tačnije kod jednih i drugih tinja nada da će se naći u četvrtfinalu.

Kada se pogledaju kvote stranih i domaćih kladionica Crvena zvezda se nalazi u društvu favorita za osvajanje Evrokupa. Tim Milana Tomića zauzima peto-šesto mesto u zavisnosti od kladionice do kladinice, a kvote se kreću od devet do 16. Za razliku od Crvene zvezde, Partizan je daleko od favorita, a kvota za osvajanje Evrokupa je oko 50.

Ipak, ako se uporede kvote za mogućeg osvajača Evrokupa, onda je pred Crvenom zvezdom daleko teži zadatak da se nađe uopšte u nokaut fazi takmičenja. Zbog čega?

Naime, Crvena zvezda jeste u proseku kladionica peti favorit za osvajanje Evrokupa, ali se u njenoj grupi nalaze dva tima koja su ispred nje na toj listi. Prvi favorit za osvajanje drugog po jačini evropskog takmičenja jeste Valensija sa kvotom svega 3.50, a Španci su ujedno sa dve pobede i prvi tim na tabeli ‘G’ grupe. Zvezdi situaciju komplikuje i to što je Unikaha četvrti favorit za osvajanje Evrokupa sa kvotom devet.

Sa druge strane svi rivali Partizana iz ‘E’ grupe su favorizovani u odnosu na crno-bele, ali daleko od trofeja Evrokupa. Alba je po stranim kladionicama sedmi favorit iza Crvene zvezde, ali sa kvotom 17 (Zvezdina 12), Monako je deveti sa kvotom 21, dok je Lijetuvos mesto ispred Partizana 11. sa kvotom 34 (Partizanova 50).

Naravno, kvote i kladionice ne igraju košarku, pobede se beleže na parketu, a Crvena zvezda i Partizan su posle dva kola u igri sa lepim izgledima za prolaz dalje. Crveno-beli jesu u utorak poraženi u Malagi, ali ne sa nedostižnom razlikom u slučaju stvaranja nekog kruga, dok su crno-beli protiv prvog favorita grupe ubedljivo trijumfovali.

Crvena zvezda u sledećem kolu ima daleko teži posao, jer ide u goste prvom favoritu takmičenja Valensiji, dok će Partizan u ponovo prepunom ‘Pioniru’ dočekati Monako.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!