LUDNICA U BEOGRADU: Stiglo Zvezdino prvo pojačanje iz inostranstva!

Posle obavljenih lekarskih pregleda usledio je odmor i ručak, a sutra je prvi radni dan sa novim saigračima na startu priprema

Selidba iz Trnave u Beograd. Prvo internacionalno pojačanje Crvene zvezde u 2019. godini, Erik Jirka otvara novu stranicu u karijeri i ekskluzivu je imao HotSport da se susretne sa mladim reprezentativcem Slovačke u jednom elitnom beogradskom restoranu.

Kod momka je evidentan osmeh zadovoljstva pred upoznavanje sa novim klupskim drugovima sutra na prozivci i trenerom Vladanom Milojevićem. Pored pregleda i odmora usledilo je pre ručka kratko upoznavanje Beograda u društvu menadžera i domaćina Ivana Dudića…

– Kad sam letos potpisao ugovor ekspresno sam se vratio kući zbog obaveza u reprezentaciji tako da nisam mnogo video grad, koji je velelepan. Dolazim u veliki klub i u to sam se uverio kada smo igrali. Tada u dresu Spartaka nisam ni sanjao da će doći do selidbe, a spreman sam da opravdam očekivanja – kaze Jirka.

Svestan je Slovak da je ovo veliki korak napred u karijeri.
– Nisam se dvoumio ni pored drugih poziva iz Evrope. Video sam koliko ovde navijači vole klub, a učešće u Ligi šampiona bio je ogroman uspeh. Nadam se da ćemo zajedno ispuniti ciljeve u narednom periodu – poručio je na kraju Jirka.
U prvom delu sezone novi igrač Crvene zvezde je za Spartak odigrao 30 mečeva na tri fronta, plus mlada selekcija Slovačke i samo za klub je na terenu proveo ukupno 2.356 minuta.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!