NAGOVESTIO KRAJ: Dupla kruna pa PENZIJA!?

„Bilo bi lepo da zaokružimo ovu sezonu“, poručuje iskusni vezista uoči završnih nekoliko meseci karijere

U istorijskoj sezoni Crvene zvezde nešto, ipak, nedostaje. Plasman u grupnu fazu Lige šampiona šrvi put u ovom formatu obradovao je Delije, značajna bodovna prednost u odnosu na niški Radnički i Partizan daje im za pravo da će se odbraniti titula, a da bi užitak bio potpun neophodno je da učenici Vladana Milojevića muzej na Marakani obogate i peharom Kupa Srbije.

Pogotovo što se nije desilo još od sezone 2006/07 da crveno-beli slave duplu krunu. Sad imaju šansu da je napadnu i tako ulepšaju kraj karijere Nenada Milijaša.
„Nema posebnih emocija, ali mnogo bih voleo da osvojimo duplu krunu koja se baš dugo čeka. Sigurno da neće biti lako, nije ni prvenstvo gotovo kao što neki pričaju i pored prednosti, a neće biti lako ni u Kupu. Meni bi baš značilo da osvojimo duplu krunu, to bi bilo lepo i zbog navijača, zbog kluba, da zaokružimo ovu sezonu“, poručuje iskusni vezista sa kiparskog Pafosa, gde se Zvezdini fudbaleri pripremaju za obaveze u prvoj polovini 2019.

Ta dupla radost za navijače, čekana 12 sezone, motiv je aktuelnoj generaciji, koja poslednjih dana trpi promene igračkog kadra. Otišli su Nenad Krstičić (AEK), Miloš Degenek (Al Hilal), Nemanja Milić (BATE Borisov), a stigli su a došli su Nemanja Milunović (BATE), Miloš Vulić (Napredak), Dejan Vidić (Zlatibor Čajetina) i Erik Jirka (Spartak, Trnava).
„Otišli su nam neki bitni igrači, ali su došli novi momci spremni da se bore. Velikih promena nije bilo, sačuvan je taj kostur tima. Bitno je samo da novajlije što pre shvate zahteve šefa stručnog štaba Vladana Milojevića i onda će sve biti lakše. Gledamo da pomognemo mlađim igračima, da im lakše prođe ovaj deo priprema, jer je svima teško, možda malo i dosadno. Momci stvarno slušaju, dobro rade, znaju šta valja a šta ne i sami znaju šta je najbolje da „pokupe“ od nas iskusnijih“.

S obzirom da ima 35 godina, levonogi bombarder u prilici je da poduči naslednike. A njih je šestorica su ove zime priključeni prvom timu iz mlađih kategorija. Još toliko ih je u prvom timu od ranije.
„To je uspeh Crvene zvezde. Poslednjih godina se dosta popravila situacija na tom planu i momci iz Omladinske škole dobijaju šansu, ta deca najbolje znaju šta je Crvena zvezda. Nauče u mlađim kategorijama šta znači Zvezda i njima je mnogo laške da se prilagode zahtevima kluba nego igračima koji dođu sa strane. Imaju priliku da rade, imaju trenera koji im daje šansu, treba samo da se trude i da budu svesni u kakvom su klubu“.

Crveno-beli na Kipru treniraju po sledećem režimu: dva dana po dva treninga, dan sa jednim.
„Jedino se malo promenilo vreme u odnosu na prošlu godinu, nije nas nikada dočekalo loše kao sada. Dva dana je bila kiša uz vetar, ali sada je sunčano i lepše. Što se tiče uslova, zaista su sjajni, teren je super i imamo sve što je potrebno za odličan rad. Atmosfera je stvarno dobra. Dugo pričamo da smo na tu atmosferu i postizali rezultate i uspehe koje smo napravili. To je istina. Družimo se svi međusobno i bukvalno nema nikakvih problema“, reportirao je sa Rajskog ostrva Nenad Milijaš.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!