NEVEROVATNO: Partizan ispao u poslednjoj sekundi!

Pred oko sedam hiljada gledalaca u beogradskom “Pioniru“, ekipa Partizana poražena je večeras u petom kolu Top 16 faze Evrokupa od litvanskog Ritasa rezultatom 78:77.

Ovim porazom crno-beli su izgubili sve šanse da se domognu plasmana u četvrtfinale, bez obzira na ishod meča poslednjeg kola Grupe E protiv Albe u Berlinu.

Litvanski tim je hrabro ušao u večerašnji meč, bez ikakvog straha od “paklene“ atmosfere koju su priredili navijači Partizana.

Odmah su stekli blagu prednost i tokom prve četvrtine su je uspešno održavali, pre svega zahvaljujući odličnom šutu za tri poena, u čemu je prednjačio Eimatnas Bendzijus.

Čak 30 poena primio je Partizan za prvih deset minuta, odbrana nije dobro funkcionisala, a Vanja Marinković je svojom trojkom na početku drugog kvartala nakratko nagovestio Partizanov odgovor, za vođstvo crno-belih od 31:30.

Ali, sve je to bilo kratkog daha, Rok Stipčević svojom trojkom otvara novu seriju gostiju od 8:0, za vođstvo od sedam poena razlike. U tim trenucima Aleks Renfro je vezao par promašaja za tri poena i generalno ovo je bilo njegovo loše šutersko veče van linije 6.75.

Partizan je trojkom Bandže Sija u posldnjim sekundama druge četvrtine uspeo da priđe na 44:40, što je dalo nadu navijačima u preokret.

Ali, i treća četvrtina je bila nalik prethodnoj, crno-beli su imali previše promašaja u napadu, što je olakšalo posao gostima da svoju prednost održe, ali i uvećaju na 60:49.

Tada odgovornost preuzima Vanja Marinković, vezuje dve svoje trojke i uz poene Lendejla, Partizan prilazi na 60:57!

Usledio je tajm-aut gostiju, koji im je doneo rezultat, pa se u poslednji kvartal ušlo vođstvom Ritasa od 64:57.

To vođstvo je početkom poslednje deonice ponovo postalo dvocifreno – 71:61, ali od tog trenutka Partizan praktično kreće na sve ili ništa.

Lendejl je ušao u svoju seriju, vezao šest poena, potom je Bandža Si pogodio trojku, da bi Renfro uveo meč u dramatičnu završnicu – 73:72 za goste!

Ni tu se Partizan nije zaustavio, pa poenima Marinkovića dolazi do preokreta – 75:74 u korist crno-belih na minut i 17 sekundi pre kraja!

Parahuski uzvraća na drugoj strani i vraća minimalnu prednost Ritasu na ulasku u poslednji minut, posle čega je usledio Trinkijerijev tajm-aut.

Markus Pejdž ne koristi naredni napad, ali ni Litvanci nisu precizni na drugoj strani, posle čega Renfro asistira Lendejlu za vođstvo Partizana 77:76 na 10 sekundi pre kraja!

Naravno, gosti traže tajm-aut, usledio je njihov poslenji napad, Partizan se odbranio na 2.7 sekundi pre kraja, ali Parahuski uz zvuk sirene pogađa za pobedu Ritasa – 77:78!

Na kraju, Parahuski je bio i najefikasniji u pobedničkoj ekipi sa 22 poena, Bendzijus ga je pratio sa 21.

U Partizanu 14 poena Lendejla, Bandža Si je upisao 13, Marinković i Renfro po 11.