OTIŠAO JE: Zbogom legendo!

Druga Zvezdina zvezda i jedan od najboljih fudbalera svih vremena – Dragoslav Šekularac Šeki, sahranjen danas u Aleji zaslužnih građana…

Legendarni fudbalski as, druga zvezda Crvene zvezde i svojevremeno jedan od najboljih igrača na planeti Dragoslav Šekularac sahranjen je u danas u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

Od popularnog i neprevazođenog Šekija oprostili su se porodica, prijatelji, nekadašnji saigrači, predstavnici Zvezde, Partizana, OFK Beograda, Fudbalskog saveza Srbije, kao i ceo prvi tim crveno-belih. Posebnu pažnju privukao je dolazak Šekijevog ispisnika, gotovo nepokretnog Milutina Šoškića, legende Partizana, koji se jedva kreatao, ali nije želeo da propusti ispraćaj svog velikog prijatelja.

Između ostalih, sahrani su prisustvovali i akademik Matija Bećković, Dušan Bajević, čuveni košarkaš Zoran Slavnić. Svog izaslanika imao je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Dušan Maravić, koji je igrao sa Šekularcem, podsetio je da čuveni fudbaler nije bio veličina samo za ove naše prostore, već na svetskom nivou, poput Pelea , Euzebija, Garinče, Puškaša…
„U ime nas srećnika koji smo s tobom igrali… Možda nismo imali vremana i prilike da ti kažemo za života, pa ćemo sada. Ne samo da si bio najpopularniji među nama, nego si bio i daleko najbolji. Mi jesmo s tobom igrali, ali smo te i gledali opčinjeni tvojim majstorstvom. Gde god smo bili širom sveta ti si dominirao. Bio si ravan Peleu, Garinči, tada najboljim fudbalerima na svetu, bio si magnet za navijače koji su dolazili tebe da gledaju. Sećam se, u Split se tada putovalo spavaćim kolima, a navijači su noću zaustavljali voz da te vide. Bio si najtrofejniji među nama. Osvajao si trofeje i kao trener. I tu si dokazao da si najbolji“, ispričao je Maravić.

U ime porodice od legendarnog fudbalera oprostio se brat Mirko Šekularac.
„Za njega je život bio igra, voleo je šalu. Bila je privilegija biti član njegove porodice. I sada, kada si otišao, napravio si čudo, ujedinio si ljude svih vera i nacija sa svih kontinenata“.

Upečatljiv detalj ostaće i poruka na jednom vencu: „Prave legende nikad ne umiru“…

Ranije danas, na stadionu Rajko Mitić održana je komemoracija u čast neponovljivog fudbalskog šarmera, driblera, boema…

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!