OTPISALI GA, SAD IM DONEO POBEDU: Anderleht SLAVIO na krilima SRBINA!

Anderlehtov preokret na krilima srpskog internacionalca

Sezona za zaborav za Anderleht, sezona koju je Ivan Obradović uglavnom pratio sa tribina. I taman što se učinilo da je došlo vreme za rastanak – o interesovanju Partizana sve se zna – Obradović se po ko zna koji kao Feniks izdigao iznad situacije, pa je večeras opet bio ključna figura u preokretu belgijanskog velikana protiv Eupena. Slutilo je na još jednu bruku prestoničkog giganta, na kraju preokret za pobedu od 2:1 u 23. kolu Pro lige.

Strelac tog pobedničkog gola za Anderleht bio je Ivan Santini, pretpostavićemo da će prva priča u Belgiji narednih dana biti 17-godišnji Jari Veršaren, koji je u pogodio za 1:1 i u tek petoj utakmici za seniorski tim postigao svoj prvenac za Anderleht.

Ali, iz našeg ugla tema je Ivan Obradović, koji je celu jesen potpuno neshvatljivo držan sa strane, ne čak ni na klupi no na tribinama, da bi tek u prošlom kolu protiv Genta odigrao prvih 90 minuta u sezoni. Večeras i drugih i odmah asistencija za pobednički gol Santinija.

Istina, povela se u Belgiji i mala polemika oko toga jesu li tada sudije oštetile Eupen s obzirom da je Obradović bio u ofsajdu pre no što je Veršaren šutnuo na protivnički gol. Tek nakon odbrane Hendrika van Krombriža stigla je lopta do Obradovića. Ali to je sada manje bitno, bitan je gol.

Na tom tragu da se prisetimo i one stare: nije bitno koliko puta si pao, bitno je koliko si puta ustao. A Obradović je u tom smislu prava fudbalska loptica skočica.

Belgija 1, 23. kolo:

Petak

Antverpen – Standard 1:1 (0:0)
/Mbokani 81 – Lastijen 74/

Subota

Šarlroa – Beveren 2:2 (1:2)
/Bruno 24, Osimhen 59 – Ampoa 15, Vanco 21/

Serkl Briž – Sint Trojden 1:2 (1:1)
/Omolo 31 – Botaka 38, Bolo 64/

Lokeren – Varegem 0:3 (0:2)
/Harbui 33, 73, De Pauv 37/

Genk – Muskron 1:2 (0:1)
/Devest 73 – Leje 17pen, Avoniji 90+1/

Nedelja

Ostende – Klub Briž 1:2 (1:0)
/Vanlerbege 2 – Vanaken 52pen, Vesli 64pen/

Anderleht – Eupen 2:1 (0:1)
/Veršaren 51, Santini 65 – Fal 31/

“STARA DAMA“ SVE JAČA: Voša DOVODI dva STRAŠNA pojačanja!