OVO SE ČEKALO U ZVEZDI: Napadač POTPISAO!

Miloš Vulić se preselio iz Kruševca u Beograd, a uskoro bi mogao da mu se pridruži još jedan bivši saigrač.

Aleksa Vukanović (26), krilni napadač Napretka, jedan je od igrača koji su obeležili prvi deo superligaške 2018/19 i to će mu ove zime izvesno doneti transfer u veći klub.

Prema saznanjima MONDA, to bi mogla da bude Crvena zvezda.

Levo krilo iz Gajdobre najbolji je strelac Superlige i u odmaklim je pregovorima sa predstavnicima crveno-belih. S obzirom na to da mu ugovor ističe na kraju sezone, trenutno postoji realna mogućnost da se Vukanović pridruži Milošu Vuliću, donedavnoj „desetki“ Napretka, koji se od prvog dana priprema stavio na raspolaganje treneru Vladanu Milojeviću.

Vukanović je ove sezone na 22 nastupa za Napredak postigao 13 golova, uz pet asistencija. U Superligi je bio strelac 12 puta i deli prvo mesto na tabeli golgetera, sa centarforom Radničkog, Nerminom Haskićem.

Tokom decembra bilo je najava da bi ofanzivac „čarapana“ mogao da nastavi karijeru u inostranstvu (pominjao se i Olimpijakos), ali je on i dalje igrač Napretka. Sa druge strane, iz Zvezde su na početku priprema najavili miran prelazni rok, uz poruku da imaju „95 odsto tima“, ali i da neće propuštati šansu da dovedu „ekstrapojačanje“, ako se ono ukaže na tržištu,.

Vukanović očigledno spada u tu grupu igrača, pa bi u aktuelnom prelaznom roku mogao da se pridruži crveno-belima, koji trenutno treniraju na Kipru. S obzirom na to da je Nikola Stojiljkovićvan tima i pred odlaskom iz Zvezde, čini se da će Vukanović biti Milojevićev izbor za „popunu“ tog upražnjenog mesta u napadu.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!