POKLONIO SE SEVERU: Evo kako je Putin bio dočekan na Marakani!

U danu kada u Srbiju stiže predsednik Rusije, podsetićemo se njegove prethodne posete Beogradu

Predsednik Rusije Vladimir Putin stiže u zvaničnu posetu Srbiji, a ovoga puta neće obilaziti stadion Crvene zvezde, kao što je to bilo u martu 2011. godine.

Tada je na Marakani organizovana prijateljska utakmica između mladih timova Zenita i Zvezde, a Vladimir Putin je meč posmatrao iz lože stadiona crveno-belih.

Navijači Zvezde dočekali su ga kao Boga. Stadionom se orilo „Putin, Putin“, „Ti si Zvezdin četnik, Putine“, „Srbija, Rusija“, Srbi i Rusi braća zauvek“, a svi navijači imali su i poster sa likom Vladimira Putina sa jedne i zastave Rusije sa druge strane.

Po ulasku Putina na stadion, na Severu je istaknut transparent:

– Stariji brate, poljubi majku našu i kaži joj, kaži, da smo je dostojni, i da se borimo i da ćemo se boriti, i da je volimo.

Osmesi oduševljenja i zadovoljstva dovoljno govore koliko je Putinu bilo drago što je ovako dočekan.

Ipak, posetu Marakani pamtiće i po tome kako se uplašio od eksplozije topovskog udara koji je bačen na Severu uz baklje koje su upaljene u trenutku kada je Putin stigao na stadion.

Pošto na samoj tribini nije bila rigorozna kontrola, Delije su uspele da unesu i jake topovske udare, a jedan takav je uplašio Putina, koji nije očekivao zvuk eksplozije.

Poskočio je iz lože i pogledao ka Severu, ali je ubrzo shvatio da je to bila samo ekslozija topovskog udara, pa se vratio u svoju fotelju i sa užitkom nastavio da prati meč.

Pogledajte taj momenat:

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!