RAZOČARENJE: Cirbes oteran iz Zvezde!

Da li je na pomolu rastanak crveno-belih sa nemačkim centrom ili je izostavljanje iz tima samo opomena zbog loših partija u poslednje vreme

Trener Crvene zvezde Milan Tomić je nakon poraza od Valensije najavio određene rezove u ekipi, a kako stvari stoje ceh je platio nemački centar Maik Cirbes, koji nije otputovao na utakmicu sa Cedevitom u Zagrebu.

Definitivno se ne radi o povredi nemačkog košarkaša, jednostavno – Cirbes je lošim igrama sam sebe eliminisao iz ekipe za derbi ABA lige, a vrlo moguće i za naredne utakmice.

Tomić je ovu promenu, doduše bez pominjanja pojedinaca, najavio odmah nakon meča sa Valensijom, a sada je jasno da je mislio na Cirbesa.

– Odigrali smo loše početak i treću četvrtinu. To ne smemo da dozvolimo, onako kako smo igrali u trećem periodu, moraćemo nešto da promenimo, čućete o tome. Moramo da igramo bolju odbranu ako hoćemo da pobedimo. Ali, čestitam igračima na karakteru i čvrstini, nije lako vratiti se protiv ovakvog tima posle 12 poena minusa. Na kraju se sve svelo na jednu loptu i jedan napad.

Nemac je protiv Valensije proveo na parketu samo 11 minuta, za to vreme ubacio tek 4 poena, što mu je otprilike i prosek u Top 16 fazi Evrokupa (5.5 p).

S obzirom na činjenicu da je Ristić iskoristio minutažu ulaskom u igru umesto Cirbesa, Nemac je skrajnut u drugi plan kod Tomića, i sada je pitanje da li će u nastavku sezone stručni štab uopšte računati na jednog od miljenika navijača ili je došlo vreme za rastanak.

STEFAN JANKOVIĆ POTPALJUJE VATRU: Hoću Zvezdu u četvrtfinalu!

Cirbes je letos doveden kao zvučno pojačanje, neko ko poznaje svlačionicu i zahteve koje nameće igranje u Zvezdi, međutim na prste jedne ruke mogu se izbrojati utakmice na kojima je zaslužio prelaznu ocenu.