SAD JE JASNO: Luka Jović i Barselona, ogromna suma!

Kope javlja…

Barselonin interes za Luku Jovića nije novost. Potvrđen je sa više strana. Barsini skauti već duže vreme prate Srbina iz Ajntrahta, a interes bi u konkretne korake trebalo da pređe narednog leta.

Katalonski mediji već duže vreme pišu o šansama da Jović pojača Barsu, a danas je i uticajna Kadena KOPE pustila u etar infromaciju da će Barsa čekati do leta za napad na Jovića.

Podsetimo, lokalni Mundo Deportivo je pisao pre nekoliko dana da je Jović ima najbolje šanse u krugu nekoliko kandidata (Verner, Dolberg, Gomez, Pjontek…) koji su se pominjali za Barsin špic narednog leta.

Sada se Kadena KOPE nastavlja na tu priču. A reč je o veoma uticajnim i dobro obaveštenim medijima na Pirinejima. Barsin trenutni prioritet je da nađe rezervnog napadača do kraja sezone kao privremeno rešenje umesto El Hadadija koji je otišao u Sevilju. Najbolje šanse se daju iskusnom Kristijanu Stuaniju iz Đirone.

A dugoročni plan je da se do leta osigura transfer Luke Jovića. Čovek koji bi trebalo da vodi tu operaciju je Pep Segura. Reč je o jednom od trojice glavnih transfer operativaca u Barsi, uz direktora fudbala Đordija Mestrea i tehničkog sekretara Erika Abidala. Segura je najveći zagovornik Jovićevog transfera i lično će u narednim mesecima pokušati da završi tu transfer operaciju. Reč je o stručnjaku koji je došao u Barsu pre 20 godina, potom bio u Olimpijakosu i Liverpulu da bi ga predsednik Bertomeu pre godinu i po dana promovisao na novu funkciju generalnog menadžera za fudbalske operacije. Do tada je Segura bio prvi čovek Barsine akademije, a od tada se bavi i transfer politikom. S obzirom da ima ogormno znanje o mladim igračima širom Evrope, Jovića verovatno zna i pre golgeterske eksplozije u Ajntrajhtu.

Kadena KOPE navodi da je Segura projektovao Joviča kao Suarezovu rezerevu na poečtrku, a dugogorčno kao njegovog naslednika na poziciji centarfora. Navodi se i da je Barselona spremna da plati 35.000.000 evra za transfer Srbina.

To Srbija nije imala u ovom veku
Pitanje je da li će ta ponuda biti dovoljna da se ubedi Ajntraht. Prema saznanjima do kojih je došao MOZZART Sport, nemački klub će na početku istaći cenu od 60.000.000 evra za srpskog napadača. Ali do leta je sve moguće, pa i da cena padne. Ili da poraste?

Jedno je sigurno, Barselona je ozbiljna u nameri da se pojača Lukom Jovićem.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!