SELEKTOR ISKREN: Nikad JASNIJE o NBA „zvezdama“ Srbije!

Selektor je bio potpuno iskren.

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević otkrio je planove za naredna velika takmičenja.

Reprezentacija Srbije je na prethodnom Evropskom prvenstvu, 2017. godine, osvojila srebrnu medalju, ali bez glavnih aduta koji su iz raznih razloga otkazali učešće na turniru. Ipak, pred Svetsko prvenstvo koje se ove godine igra u Kini selektor Đorđević je najavio da će na planetarni šampionat povesti najbolje igrače.

– Sigurno ću pozvati 12 najboljih, ali oni koji žele da daju najviše za nacionalni tim i nisu povređeni. Rekao sam bezbroj puta svojim reprezentativcima: “Moj zadatak je da na spisak stavim najbolje, a vi vidite kako ćete objasniti – izjavio je Đorđević.

Najavio je šef stručnog štaba Orlova i smenu generacija.

– Pričao sam sa Teodosićem i njegovom generacijom. Oni bi trebalo da se oproste zlatnom medaljom na Evropskom prvenstvu 2021. godine, jer im ona nedostaje. Uvek sam pričao o zadovoljstvu kada se tvojom himnom završava veliko takmičenje. Naravno, nećemo nikoga da teramo – istakao je „Sale Nacionale“ za Žurnal.

Na kraju je selektor Srbije uporedio našu reprezentaciju sa Argentinom.

– Voleo bih i mi da imamo našeg Skolu koji je za 22 godine propustio jedno takmičenje, ili Đinobilija koji je sa 40 igrao na Olimpijskim igrama. Argentinci imaju nešto slično kao i mi. Veličine, uzajamnu povezanost, tu strast kad igraju za grb svoje države, navijače koji ih bodre. A mi smo Argentinci sa Balkana…barem sam ja takav – poručio je Đorđević.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!