TERZIĆ I MILOJEVIĆ: Delije očekujte novog štopera!

Odlaskom Miloša Degeneka ostalo je upražnjeno mesto štopera, iako iz Crvene zvezde poručuju da su na toj poziciji kompletni i da pojačanja neće biti.

Miloš Degenek nije više član Crvene zvezde, fenomenalni reprezentativac Austalije postao je novi štoper saudijskog Al Hilala za oko četiri miliona dolara. Crveno-beli su u celoj priči prošli više nego dobro, momak iz Knina u Beograd je stigao za 200 hiljada evra, a imao je klauzulu da može da ode za tri miliona evra. Crvena zvezda je ‘ni kriva, ni dužna’ zaradila skoro milion ‘zelenih’ više. Sada se postavlja pitanje da li je prodaja Miloša Degeneka posle svega šest meseci bila planirana ili ne?

Odogovor na to pitanje jasno je dao generalni direktor Crvene zvezde i čovek koji je preporodio nekada evropskog šampiona, Zvezdan Terzić. Svi fudbaleri šampiona Srbije su na prodaju, jer se od toga živi. Bar još neko vreme dok se finansije ne budu potpuno stabilizovale.

– Zvezda živi od prodaje igrača, naš posao je da kupujemo jeftino, a prodajemo skupo i da od te razlike klub živi. Dovođenjem Nemanje Milunovića bilo je jasno da će jedan štoper otići – rekao je pre tri dana novinarima Zvezdan Terzić.

Crvena zvezda na poziciji štopera za sada ima četvoricu igrača Vujadina Savića, Srđana Babića, čini se otpisanog Rašida Samuilu i novajliju Nemanju Milunovića. Ono što ‘bode oči’ jeste trio Vujadin Savić – Srđan Babić – Nemanja Milunović gde bi dvojica od trojice navedenih trebalo da budu štoperski tandem. Što bi sam generalni direktor Zvezdan Terzić rekao, tri nekompatibilna igrača, fudbalera sa istim fudbalskim karakteristikama. Od kada je Vladan Milojević trener Crvene zvezde u poslednjoj liniji smo gledali ‘miks’ jednog jakog, skočnog i ne toliko brzog štopera i jednog nižeg okretnog i pokretnog. Prošle sezone to je bio sjajni Francuz Damjan Le Talek, a ove jeseni Miloš Degenek. Sada takvog tipa igrač nema u ‘rosteru’, što dovodi do jasnog zaključka…

Crvena zvezda će sigurno pokušati da angažuje još jednog centralnog beka, ali neće brzati. Crveno-beli mogu proleće da izguraju sa triom Savić-Milunović-Babić, ali je pitanje da li tako mogu u Evropu već predstojećeg leta. S druge strane, poželjnije je sada pronaći zamenu za Miloša Degeneka kako bi se odbrana uigrala do jula, koji će brže nego što se to čini…

Jasno je da rečima da je pozicija štopera kompletirana, generalni direktor Zvezdan Terzić skinuo pritisak javnosti sa svojih i pleća sportskog direktora Mitra Mrkele, a nema sumnje da će ‘dva iskusna fudbalska lisca’ dobro prečešljati tržište do 8. februara kada se zatvara srpska fudbalska pijaca.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!