VELIKI UDARAC ZA TENIS: On ODUSTAJE!

Nema kraja pehovima Rafaela Nadala. Španac se povukao sa turnira u Brizbejnu i doveo u pitanje učešće na Australijan openu.

Drugi teniser sveta Rafael Nadal održao je kratku konferenciju za medije u Brizbejnu na kojoj je saopštio da se povlači sa turnira.

Španac je objasnio da se radi o povredi mišića leve noge i da je odluku o povlačenju doneo iz predostrožnosti.

„Nakon nešto dužeg perioda bez takmičarskih mečeva osetio sam manji bol u nozi. Uradio sam pregled ‘magnetom’ koji je pokazao manje istegnuće na levoj butini. Pokušao sam da igram, želeo sam, ali…“, rekao je Nadal na konferenciji.

Poslednji takmičarski meč Rafael Nadal je odigrao 7. septembra 2018. godine u polufinalu US Opena koje je morao da preda Huanu Martinu del Potru.

U prethodnoj sezoni Španac se suočio sa povredama kolena, skočnog zgloba i trbušnih mišića.

„Osećam se bolje nego pre četiri dana. Oporavak ide po planu i nastaviću da treniram. Očekujem da ću biti 100% spreman za pet dana. Cilj je da budem potpuno spreman za Melburn“, dodao je Nadal.

Pošto prošle sezone nije igrao u Brzbejnu Rafael Nadal neće izgubiti dodatne poene, ali je veliko pitanje u kakvoj će formi dočekati Australijan open koji startuje 14. januara.

Prošle godine Rafael Nadal je dogurao do četvrtfinala prvog Grend slema sezone gde ga je zaustavio finalista Marin Čilić.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!