ZVANIČNO: Baloteli i Radonjić, najluđe partnerstvo!

Marselj je dobio novog igrača, transfer-saga je gotova

Konačno i zvanično – Mario Baloteli je novi fudbaler Marselja. To su potvrdili i Olimpik i Nica tako da je ova saga gotova. Baloteli je i zvanično predstavljen kao nova devetka Olimpika. On je raskinuo ugovor sa Nicom i potpisao je na šest meseci sa Marseljom kao slobodan igrač. Danas je uspešno prošao medicinske preglede.

Marselj nije žalio para kako bi Balotelija doveo u svoje redove. Lekip danas donosi informaciju da bi do juna Baloteli mogao da u francuskoj luci zaradi 5.400.000 evra. Eminentni francuski list navodi da se Marselj obavezao da Baloteliju na osnovu plate iskešira 4.000.000 evra. Baloteli će moći da na ime bonusa zaradi još dodatnih 1.400.000 evra.

U slučaju da do kraja ove sezone, postigne deset i više golova, Baloteli će zaraditi 6000.000 evra. I to nije sve. Znajući prevrtljivu i čudnu ćud sjajnog napadača Marselj je u ugovor stavio još jednu klauzulu. Ukoliko Baloteli, tokom staža na Velodromu, bude ispunjavao etičke norme zaradiće još 800.000 evra.

Dugo su trajali pregovori, poznato je da predsednik Marselja Žak Anri Oro i Mino Rajola nisu baš najbolji prijatelji, a nije daleko ni Andoni Zubizareta. Ipak, malo po malo su se pomerali ka dogovoru. Na kraju je on uz dosta muke i dostignut.

Trener Marselja do sada nije bio zadovoljan učinkom napadača pa je zato i sam učestvovao u dovođenju Balotelija. Kontaktirao ga je preko telefona, pa je i to bilo važno u ovom transferu.

Nica se pozdravila sa Balotelijem uz naslov „Kraj lepe priče“. Italijanski napadač je tamo proveo dve i po sezone, a za to vreme postigao je 43 gola.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!