NEDOZVOLJAVAJU SRBINA: Navijači zabranili bivšem selektoru Srbije da vodi slavni klub!

Postoji velika negativna atmosfera oko mog izbora da ne želim to da učinim – rekao je Advokat

Bivši selektor reprezentacije Srbije Dik Advokat, trenutno na klupi Utrehta, odbio je da po završetku sezone preuzme holandskog velikana Fejnord zbog nepoverenja javnosti i navijača.

Advokat je od čelnika kluba označen kao idealna zamena za odlazećeg Đovanija van Bronkhorsta, ali iskusni stručnjak je odbacio takvu opciju.

– Održali smo sastanak i odlučio sam da ne prihvatim posao. Velika mi je čast što me je zvao Fejnord, ali postoji velika negativna atmosfera oko mog izbora da ne želim to da učinim – rekao je Advokat, a prenosi holandski Telegraf.

Avokat je mislio, pre svega, na mnoga mišljenja na TV emisijama, poruke na društvenim mrežama i kritike navijača ukoliko bi stigao u Roterdam, prenose lokalni mediji.

Ujedno, 71-godišnji Holanđanin odbio je i da potpiše novi trogodišnji ugovor sa Utrehtom.

Advokat iza sebe ima veliko iskustvo, vodio je PSV, Rendžers, Zenit, Feberbahče, Sanderlend, reprezentacije Holandije (tri puta), UAE, Južne Koreje, Belgije, Rusije i Srbije, na čijoj se klupi zadržao samo četiri meseca posle očajnog starta u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine