NEVEROVATNO: Već je poznat prvi učesnik play-offa Evrolige!

Gudurić 12 poena, Kalinić osam…

Demonstracija sile na delu. Lider evroligaškog karavana – Fenerbahče, razbio je u Istanbulu Panatinaikos rezultatom 85:66 i pokazao da ga poraz u Minhenu u prošlom kolu nije previše uzdrmao. Ovom pobedom Gudurić, Kalinić i društvo overili su plasman u plej-of osam kola pre kraja ligaškog dela takmičenja, pa će sada pred sobom imati zadatak samo da odbrane prvo mesto.

Tim Željka Obradovića imao je prednost od početka do kraja, a gosti su bili konkurentni samo tokom treće deonice (15:17), kada je već bilo jasno da će Turci slaviti. Fener je za poluvreme dozvolio rivalu svega 29 poena. Frustracija se videla svakog trenutka na licima momaka Rika Pitina koji nijednog momenta nisu uspeli da meč učine uzbudljivijim.

Nikolo Meli pružio je odličnu igru, samo jedan promašaj iz igre i to za tri poena – 4/5. Završio je 14 koševa i bio najefikasniji. Uz to imao je i sedam skokova i četiri asistencije. Po 12 poena ubacila su trojica igrača Fenera – Điđi Datome, Marko Gudurić i Erik Grin. Gudurić je takođe imao samo jedan promašaj iz igre – za dva 2/2, za tri 2/3 i sa linije penala 2/2. Drugi srpski reprezentativac iz redova turskog tima – Nikola Kalinić, zaustavio se na osam koševa. Nije ga išao šut za tri – 0/3.

U timu iz Atine najefikasniji bio je Šon Kilpatrik sa 19 poena. Dvocifren samo još Dešon Tomas – 13.

NOVI NAPAD NA MILOJEVIĆA: Vicešampion sveta svim silama hoće da ga dovede!