RIVERS ON FIRE: Novo pojačanje zvezde postiglo 30 poena na oproštaju

Prethodnih dana se Kej Si Rivers pominje kao moguće pojačanje Crvene zvezde, a u italijanski medijima se isticalo kako mu je meč protiv Kantua poslednji u dresu Ređo Emilije pre odlaska u Beograd. Postoje šanse da bude baš tako. Portal Basketballsphere piše da je dogovor postignut i da će Rivers sutra stići u Beograd.

Trener Crvene zvezde Milan Tomić je upitan o Riversu posle utakmice protiv Mornara, ali je samo konstatovao „Još ne mogu ništa da kažem“. Dakle, nije demantovao, ali ni potvrdio.

Kakogod, Rivers je večeras bio odličan i svakako da je ovakvom partijom zagolicao maštu navijača crveno-belih. Postigao je 30 poena protiv Kantua. Šutirao je 6/11 za tri poena i 2/3 za dva poena.

Radi se o igraču koji može da igra na poziciji tri na dva. U karijeri je nastupao za timove kao što su Panatinaikos i Real Madrid tako da je to dovoljan dokaz njegovog kvaliteta. Ukoliko bude stigao u redove Zvezde, biće to veliko pojačanje pred Kup Radivoja Koraća, samo će biti i dodatna pitalica za ljude u klubu kako se odlučiti za strance. Podsetimo, radi se i na tome da Majkl Odžo dobije srpski pasoš.

Kakogod, njegova dobra igra nije pomogla Ređani da izbegne poraz. Ta ekipa je poražena rezultatom – 89:99.

Rivers ima 31 godinu, a bio je i šampion Evrolige 2015. godine. Dva puta je bio šampion Španije, dva puta je osvjao Kup Kralja, a isti broj puta je bio i šampion Grčke.

Radi se o igraču s prilično dobrim pedigreom.